8 Απριλίου, 2015

Επειδή δεν έχουμε άρτο, έχουμε θεάματα

Κατερίνα Μάρκου

Η βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, κ. Κατερίνα Μάρκου, μίλησε το πρωί της Μ.Τετάρτης στο ραδιόφωνο του Alpha, το οποίο εξέπεμπε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενη σε παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, δήλωσε πως «ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι διαφορετική η εμπάθεια προς το πολιτικό σύστημα με αφορμή και την κρίση και τελείως διαφορετική η ευθεία αμφισβήτηση και απαξίωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Η κ.Μάρκου δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και στην Πρόεδρο της Βουλής. «Προσωπικά δεν ψήφισα την Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής, αλλά δεν υπήρξε κάποια γραμμή από το κόμμα» δήλωσε. Στη συζήτηση για τις συναντήσεις τις Ολομέλειας, η κ.Μάρκου έκανε αναφορά σε «τιμωρό εντός του κοινοβουλίου», «κοκορομαχία για να αποδείξουμε ποιος θα πει την καλύτερη ατάκα» και τόνισε πως θα πρέπει να προσέξουμε γιατί η αγορά στεγνώνει και τα προβλήματα θεριεύουν.

Μίλησε επίσης εκτενώς για την ερώτηση την οποία κατέθεσε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής της δράσης, η οποία αφορούσε το ζήτημα των καισαρικών και θέλησε να μάθει «τι μέτρα έχει πάρει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μειωθούν τα ποσοστά στη χώρα μας».

Τέθηκε, επίσης, το ζήτημα των παρελάσεων στο οποίο η βουλευτής του Ποταμιού εξέφρασε την άποψη ότι «στις παρελάσεις πρέπει να συμμετέχει όλος ο κόσμος, αλλά είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέμε από το εθνικιστικό τουρκομπαρόκ που προσπαθεί να περάσει ο κ.Καμμένος».

Ακούστε τα αποσπάσματα της συνέντευξης εδώ:

* Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και πολιτική υπεύθυνη του τομέα Πρόνοιας

Alpha FM