30 Νοεμβρίου, 2016

Επιχειρηματικότητα υπο διωγμόν

Χριστίνα Λαπόρδα

Στην εκπομπή του Top Channel "Επί παντός" με τον Παναγιώτη Πλιάτσιο φιλοξενήθηκε η Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτ. Μακεδονίας του κινήματος Χριστίνα Λαπόρδα. Η κ. Λαπόρδα τόνισε πως είναι άκαιρο να στεκόμαστε σε ιδεολογικές συζητήσεις, την ώρα που στην χώρα μας βρίσκεται σε διωγμό η υγιής επιχειρηματικότητα. Χαρακτηριστικό είναι πως στη λίστα με τις ευνοϊκές για το επιχειρείν χώρες, η Ελλάδα κατρακυλάει στην κατάταξη κάτω από κράτη εκτός της Ευρώπης. Η κ. Λαπόρδα θύμισε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Πασόκ το 2015 έπεσε για αυτόν ακριβώς τον λόγο, επειδή οι άνθρωποι που δημιουργούσαν στην χώρα ασφυκτιούσαν από το πελατειακό κράτος που είχε φτιαχτεί και έπνιγε κάθε ζωντανό κομμάτι της πατρίδας μας.

Οι ευρωβουλευτές από το Ποτάμι πήγαν κόντρα στο ρεύμα του εντυπωσιασμού, καταψηφίζοντας την πρόταση για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ανέφερε η κ. Λαπόρδα, καλώντας την Ευρώπη να μην εγκαταλείψει το μοναδικό εργαλείο συνεργασίας και διαλόγου με το φιλοευρωπαϊκό τμήμα της τουρκικής κοινωνίας, προσφέροντας στον Ερντογάν το άλλοθι να σύρει το λαό του σε έναν τυφλό αντιευρωπαϊσμό. Η διεύρυνση της απόστασης της Τουρκίας με την ΕΕ δεν θα οδηγήσει ούτε σε προστασία των μειονοτήτων, ούτε σε απελευθέρωση των δημοσιογράφων, ούτε σε ενίσχυση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους, ούτε θα βοηθήσει στη συνέχιση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Κλείνοντας, η κ. Λαπόρδα κάλεσε την κυβέρνηση να παραμερίσει τις μεγάλες θεωρίες και τις πομπώδεις διακηρύξεις με κάθε αφορμή, όπως με τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, και να στηρίξει την πραγματική οικονομία, σταματώντας τη φορολαίλαπα και τις σπατάλες που συνεχίζονται και εντείνονται στον κρατικό μηχανισμό.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

* Η Χριστίνα Λαπόρδα είναι Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτ. Μακεδονίας.