6 Ιουλίου, 2015

Εντολή διεξόδου κι όχι εντολή εξόδου

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός στο χθεσινό του διάγγελμα, σε αντίθεση με κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ που χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και αντιπατριώτες.

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της Δευτέρας στην ΕΡΤ εμφανίσθηκε ο Γιώργος Μαυρωτάς. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα είπε ότι είναι το οριστικό κλείσιμο του κεφαλαίου της μεταπολίτευσης όπου αποδοκιμάσθηκε το παλιό πολιτικό σύστημα. Είπε επίσης ότι είναι ένα αποτέλεσμα που στην Ελλάδα ερμηνεύεται ως τέλος στη λιτότητα, ενώ στην Ευρώπη ερμηνεύεται ως επιθυμία εξόδου από το Ευρώ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να ερμηνεύσει σωστά το αποτέλεσμα σωστά, ως εντολή διεξόδου κι όχι ως εντολή εξόδου. Επίσης θεώρησε ότι το «όχι» δυσκολεύει τον Πρωθυπουργό αντί να τον διευκολύνει, καθότι του περιορίζει τους βαθμούς ελευθερίας. Οι Ευρωπαίοι δανειστές είναι χωρισμένοι στα δύο σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα: υπάρχουν οι «ελληνοσκεπτικιστές» που θέλουν να κλείσουν την πόρτα στην Ελλάδα και οι υποστηρικτές της Ελλάδας που θέλουν να την βοηθήσουν να μείνει στο ευρώ. Το «όχι» ενισχύει τους πρώτους.

Τέλος αναφέρθηκε στο ότι η προτεραιότητα τώρα είναι να υπάρξει ομοθυμία ώστε να έρθει μια συμφωνία για να ομαλοποιηθεί η πληγωμένη βαριά ελληνική οικονομία. Κι εκεί ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενωτικός στο χθεσινό του διάγγελμα, σε αντίθεση με κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ που χωρίζουν τους Έλληνες σε πατριώτες και αντιπατριώτες.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

6 Ιουλίου 2015, ΕΡΤ