5 Μάρτιος, 2018

Ένα τρένο που θα συνδέει ολόκληρη την Ευρώπη

Σταύρος Θεοδωράκης

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με τη πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διατεθούν εισιτήρια interrail

Η Κομισιόν ενέκρινε πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διατεθούν εισιτήρια interrail, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, σε 20.000 με 30.000 νέους Ευρωπαίους που θα κλείνουν τα 18 τους χρόνια το καλοκαίρι του 18.
Το μέτρο θα έπρεπε να αφορά 300.000 νέους. Να βρεθούν, δηλαδή 120 εκατομμύρια ευρώ και να γεμίσουν τα τρένα με τους πρεσβευτές μιας νέας ταυτότητας.

Έστω και έτσι όμως η Ευρώπη προσπαθεί να αναθρέψει μια νέα γενιά ευρωπαίων πολιτών. Μια γενιά που μπορεί να νιώσει "σαν στο σπίτι της" από την Αθήνα ως τη Λισαβόνα και από το Μονπελιέ ως το Τάλιν. Άλλωστε το διαδίκτυο, η κινητικότητα στην εργασία και τις σπουδές όπως και η νέα μετανάστευση έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε σε κάθε πόλη των 28 να υπάρχουν φίλοι, συμφοιτητές, συγγενείς, γνωστοί.

Την πρόταση για δωρεάν μετακινήσεις των νέων την κάνω σε κάθε μου συνάντηση στο Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τις Βρυξέλλες...

Όπως, επίσης, έχω προτείνει στους Γερμανούς να διαθέσουν μέρος από τα πλεονάσματά τους για τη δημιουργία μιας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει κάθε γωνία της Ευρώπης.
Οι Πολιτείες της Αμερικής με τον σιδηρόδρομο ενώθηκαν. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις Ηνωμένες Ευρωπαϊκές Πολιτείες. «Ένα τρένο που θα συνδέει την Ευρυτανία με την Αυστρία, τη Θράκη με την Πορτογαλία» όπως χαρακτηριστικά έχω πει.

Οι φωτογραφίες είναι από την «March for Europe».
Ρώμη, Σεπτέμβριος 2017

march3interrail 2υ


Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:

March for Europe.Ρώμη, Σεπτέμβριος 2017

Gepostet von Σταύρος Θεοδωράκης am Montag, 5. März 2018

Σχετικά

διαβάστε επίσης