17 Ιουλίου, 2017

Ένα νομοσχέδιο – δημοσιονομική βόμβα προσγειώθηκε στη Βουλή

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Σε μια καθημαγμένη αυτοδιοίκηση με γλίσχρους προϋπολογισμούς, με κεντρικούς αυτοτελείς πόρους περικομμένους και με το ένα τρίτο των Δήμων στα όρια της χρεωκοπίας, έρχεται η εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση να τάξει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτό τόνισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης μιλώντας, σήμερα, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη γραμμή».

Σ’ ένα νομοσχέδιο-αχταρμά 138 άρθρων, χωρίς καμία διαβούλευση (παρά τα διατυμπανιζόμενα αντίθετα), η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει δύο ακόμη «επιτυχίες» στο παλμαρέ της: Την απώλεια εσόδων και την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα που το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας έχει γονατίσει από την υπερφορολόγηση και τις ανελέητες περικοπές, ο κ. Σκουρλέτης έρχεται μαζί με τον κ. Τσακαλώτο να χαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, να διαγράψουν βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να μας λέει από που θα τα αντικαταστήσει τα έσοδα που χάνει, ανέφερε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Και δεν είναι μόνο η απώλεια των εσόδων αλλά και η επιβάρυνση του προϋπολογισμού με άγνωστο αριθμό νέων προσλήψεων.

Πρόκειται για όλους εκείνους οι οποίοι ήταν υποψήφιοι προς διορισμό σε κάποιο από τα 6.000 νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ τα οποία κατάργησε/συρρίκνωσε ο «Καλλικράτης». Μαζί με τον άγνωστο αριθμό των υπαλλήλων που θέλει να προσλάβει, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μοιράζει επιδόματα σε αδειούχους συνδικαλιστές που κάποτε υπηρέτησαν σε βαρέα και ανθυγιεινά και αναβαθμίζει κατηγορίες εργαζομένων.

Στα χαρτιά, βεβαίως, κατέληξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, όλα αυτά, αφού η κυβέρνηση, για μια φορά ακόμη, προσπαθεί να πουλήσει το φιλολαϊκό της προφίλ, στήνοντας το ίδιο διάτρητο σκηνικό της παροχολογίας και της κατασκευή εξωτερικών εχθρών που δεν την αφήνουν, δήθεν, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Π²