29 Ιουνίου, 2015

Ένα δημοψήφισμα με ΠΝΠ, χωρίς ερώτημα και κλειστές τράπεζες είναι βαθιά αντιδημοκρατικό

του Παναγιώτη Καρκατσούλη Γιατί το "ναι", δεν είναι είναι "ναι" σε μια υποτιθέμενη συμφωνία που πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι. Είναι "ναι" στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Είναι "ναι" στην Ευρώπη, "ναι" στο ευρώ.

Στο ραδιόφωνο του πρώτου προγράμματος μίλησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής επικρατείας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισε ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται εντελώς αντιδημοκρατικά, καλώντας τους Έλληνες σε ένα δημοψήφισμα χωρίς ερώτημα, η διεξαγωγή του οποίου οργανώνεται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με τις τράπεζες κλειστές.

Η κυβέρνηση αναφέρθηκε σε δύο έγγραφα επί των οποίων οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν. Κι όμως, δυο μέρες μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος η κυβέρνηση δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα έγγραφα αυτά. Ο κόσμος προσπαθεί να ενημερωθεί από δημοσιεύματα και διαρροές. “Είναι αυτό δημοκρατία;”, αναρωτήθηκε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Το ερώτημα που θέτει ο Πρωθυπουργός είναι ψευδεπίγραφο και δεν έχει αντικείμενο. Το μοναδικό θέμα για το οποίο θα αποφασίσουμε οι Έλληνες την Κυριακή είναι «ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην Ευρώπη», τόνισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Η κυβέρνηση σέρνει τη χώρα σε μια κατάσταση με πολύ οδυνηρές συνέπειες για όλους, επειδή απέτυχε στη διαπραγμάτευση. Είχε εντολή, νωπή και ισχυρή, να διαπραγματευτεί και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. Κι αυτό τώρα τίθεται εν αμφιβόλω. Τίθεται εν αμφιβόλω γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να αποχωρήσει μονομερώς από τη διαπραγμάτευση, μερικά εικοσιτετράωρα πριν λήξει το πρόγραμμα στο οποίο βρισκόμαστε. Είναι εμφανές, ότι το μόνο σχέδιο που διαθέτει είναι το σχέδιο της ρήξης.

Το Ποτάμι από την αρχή είχε στηρίξει την κυβέρνηση να φέρει μία συμφωνία. Είχε θέσει ένα όριο μόνο: να μείνει η χώρα εντός Ευρώπης και εντός ευρώ. Ούτε αυτό δεν καταφέρνουν με τους ερασιτεχνισμούς τους οι κυβερνώντες.

Πρέπει να είμαστε σοβαροί: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι διεθνής κοινότητα λειτουργεί με κανόνες. Δεν αρκεί η προσωπική στήριξη, πρέπει αυτή να μετασχηματιστεί σε αποφάσεις που θα στηρίξουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ. Γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ, κατέληξε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης. Γιατί το "ναι", δεν είναι είναι "ναι" σε μια υποτιθέμενη συμφωνία που πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι. Είναι "ναι" στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Είναι "ναι" στην Ευρώπη, "ναι" στο ευρώ.

Δείτε βίντεο της συνέντευξης:

[youtube id="3Ucwr_crzj0"]

* Ο Παναγίωτης Καρκατσούλης είναι γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Επικρατείας

29 Ιουνίου 2015, ΣΚΑΪ