25 Νοεμβρίου, 2017

Έμποροι αριστερών όπλων!

Γιάννης Μεϊμάρογλου

Το θέμα της συμφωνίας(;) για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία έχει πολλές σκοτεινές πτυχές που φανερώνουν σε όλο τους το... μεγαλείο τα επικίνδυνα μονοπάτια της - οικονομικής και πολιτικής - διαπλοκής που έχουν πάρει οι κυβερνητικοί εταίροι φέροντας εξ αδιαιρέτου την ευθύνη της κοινής τους πορείας.

Η πρώτη πτυχή είναι η ίδια η συμφωνία πώλησης των βλημάτων. Απόλυτη αδιαφάνεια και σοβαρά κενά ως προς τους συμβαλλόμενους, τους μεσάζοντες και το περιεχόμενο σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα που έχει γίνει λόγος σύστασης πολλών εξεταστικών επιτροπών και που προκάτοχοι του σημερινού υπουργού Άμυνας βρίσκονται από καιρό στη φυλακή.

Η δεύτερη πτυχή έχει σχέση με την προκλητική απαίτηση του κ. Καμμένου για πλήρη και προσωπική κάλυψη της προκλητικής ασυδοσίας του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε αντάλλαγμα της (επι)χορηγούμενης παράτασης της παραμονής του στο Μαξίμου. Ο κυβερνητικός συνεταιρισμός έχει προφανώς επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Η τρίτη πτυχή είναι η δήθεν αριστερή συνειδησιακή εσωτερική αντίδραση. Ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς θυμούνται, συστηματικά μετά την απομάκρυνσή τους από τις υπουργικές καρέκλες, ότι τα βλήματα θα χρησιμοποιηθούν εναντίον αθώων ανθρώπινων στόχων, λες και μέχρι τώρα τα χρησιμοποιούσαν στα νερομπίστολα. Αφού βέβαια σπεύδουν να διευκρινήσουν στις αντιδράσεις τους ότι είναι σίγουροι ότι οι εγκαλούμενοι υπουργοπρωθυπουργοί θα δώσουν αποστομωτικές απαντήσεις στη σχετική συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.

Ας έχουν υπ’ όψη τους ότι με την αυριανή αθωωτική τους ψήφο, σε μια υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσουν και επισήμως ότι είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν μέχρι τέλους μια κυβέρνηση που έχει εξελιχθεί πλέον σε κυβέρνηση σκέτο ΑΝΕΛ...

* Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου

Πηγή: Μεταρρύθμιση

Σχετικά

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com