27 Αύγουστος, 2018

Ελκυστικό για πολλούς το μεταρρυθμιστικό προφίλ που έχει το Ποτάμι

Μίλτος Κύρκος

Για τα σενάρια των προεκλογικών και μετεκλογικών συνεργασιών του Ποταμιού μίλησε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Σχολιάζοντας σχετική πρόταση της Ντ. Μπακογιάννη, νωρίτερα στο Ραδιόφωνο 24/7, τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα τέτοιες προτάσεις να φτάσουν σε αποτέλεσμα. Η ΝΔ, αποτυγχάνοντας να δείξει κεντρώο προφίλ αναζητεί έναν τρόπο να κάνει άνοιγμα στο κέντρο, όπως για παράδειγμα η πρόταση συνεργασίας με το Ποτάμι. Η πολιτική που προτείνει η ΝΔ και το μήνυμα που δίνει ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανανέωση σε όλους τους τομείς αλλά η αναπαλαίωση. Ψαριανός και Αμυράς επιβεβαίωσαν στην τελευταία μας συνεδρίαση τη θέση τους υπέρ μια αυτόνομης πορείας του Ποταμιού. Έχουν επίσης δεσμευτεί ότι θα παραδώσουν την έδρα τους εφόσον φύγουν. Ακόμη και να υπήρχε σενάριο συνεργασίας με την ΝΔ, που δεν υπάρχει, τέτοιο σενάριο εμένα δεν με περιέχει. Ούτε όμως τον Στ. Θεοδωράκη αφορά. Ο λόγος μας, ο λόγος του Ποταμιού, αξίζει να υπάρχει στην ελληνική Βουλή. Προερχόμαστε από μία απόσπαση από το Κίνημα Αλλαγής γιατί εκεί η ηγετική ομάδα δεν ήθελε να μας δώσει καθόλου χώρο».

Ο Μ. Κύρκος εκτίμησε επίσης ότι δεν θα φτάσει σε αυτή τη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών για το μακεδονικό, υποστηρίζοντας την άποψη ότι αν έρθει προς κύρωση θα πρέπει να υπερψηφιστεί.

Πηγή: Ραδιόφωνο 24/7 88,6

* Ο Μίλτος Κύρκος είναι ευρωβουλευτής