10 Μαΐου, 2019

Είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παρεμβαίνει στα επεισόδια

Νίκος Νυφούδης

Ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης, στο πάνελ της εκπομπής “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάνη Ντζούνο

“Η κρίση θα είχε τελειώσει το 2012, αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν καταλάβει το διακύβευμα από τα πρώτα δύο χρόνια” σημείωσε ο Βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Νυφούδης, στο πάνελ της εκπομπής “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΙ με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάνη Ντζούνο. Ο προσφάτως ορκισθείς βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις τόνισε πως “η μεγαλύτερη δημοσκόπηση γίνεται τη μέρα των εκλογών” και εξήγησε πως το Ποτάμι, από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του, λέει μόνο αλήθειες και αυτό το πληρώνει γιατί “δυστυχώς ο κόσμος έχει κακομάθει”.

Αναφερόμενος στην εικόνα της Βουλής με τις αντεγκλήσεις των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, την χαρακτήρισε θλιβερή, τόσο για το επίπεδο όσο και για το γεγονός του ότι δεν συζητούνται τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Ξεκαθάρισε πως “μεγάλες ευθύνες ανήκουν και στα τρία κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν υπάρχει μία κοινή συνισταμένη ώστε να πάει η χώρα μπροστά”. Στο ερώτημα αν το Ποτάμι θα συνεργαστεί με κάποιο από τα κόμματα εξουσίας, δήλωσε πως “θέλουμε η χώρα να διοικηθεί από εκείνον που μπορεί να διοικήσει και να κάνει μεγάλες αλλαγές, ακόμα κι αν αυτό το χρεωθούμε με πολιτικό κόστος”. Επισήμανε πως κανένα από τα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης, δεν θέλει να επιστρέψει, αφού η χώρα δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τέλος, σχετικά με τα επεισόδια κουκουλοφόρων το βράδυ της Πέμπτης, επικαλέστηκε την εμπειρία του ως συνεργάτης του Σπύρου Βούγια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να εγγυηθεί την επιχειρησιακή επάρκεια των αστυνομικών, όταν τους δίνονται οι εντολές, ωστόσο τόνισε πως είναι θέμα πολιτικής βούλησης τόσο για τις συλλήψεις και την καταστολή, όσο και για την πρόληψη. Υπογράμμισε πως “είναι επιλογή της κυβέρνησης να μην παρεμβαίνει στα επεισόδια” και κατέληξε πως είναι λογικό οι πολίτες να μην αισθάνονται ασφάλεια αφού “το 90% των νέων αστυνομικών που βγαίνουν από τη σχολή κάθε χρόνο να διαχέεται στην Αθήνα, με την επαρχία να απορροφά μόλις το υπόλοιπο 10%”.

Δείτε το βίντεο: