28 Οκτωβρίου, 2018

Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και στα σχολεία

Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, απαντώντας σε ερώτηση πολίτη στην πλατφόρμα vouliwatch, τοποθετήθηκε επί της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και στα σχολεία:

«Θεωρώ ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είναι ενδεικτική των παθογενειών της ελληνικής πραγματικότητας. Ψηφίζουμε νόμους και συμφωνούμε ότι δεν θα τους εφαρμόσουμε. Εκτός αν επιμείνουν κάποιοι «τρελοί του χωριού» που γίνονται ενοχλητικοί και γραφικοί πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Το θέμα του αντικαπνιστικού νόμου είναι για μένα ένα προσωπικό στοίχημα και προσπαθώ και μέσα στη Βουλή να το θέτω συνεχώς. Μόνο φέτος έχω κάνει και δύο σχετικές ερωτήσεις (δείτε εδώ κι εδώ).

Νομίζω ότι το σχολείο είναι ο κατεξοχήν ευαίσθητος χώρος που πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας, ώστε να μην δίνονται τα λάθος παραδείγματα. Θα το θέσω το θέμα και στον Υπουργό για να βρεθεί μια «καθαρή λύση» για τα σχολεία τουλάχιστον σε ότι αφορά τον αέρα που αναπνέετε. Οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι, χρειάζονται και πολιτική βούληση και θα πρέπει κάποια στιγμή να «σπάσουμε και αβγά».

Ασφαλώς και ο καπνιστής έχει δικαίωμα να καπνίζει αλλά και ο μη καπνιστής έχει δικαίωμα να αναπνέει καθαρό αέρα. Για αυτό οι καθαροί κανόνες και η τήρησή τους μας επιτρέπουν σε όλους να συμβιώνουμε αρμονικά. Το θέμα όμως είναι ότι οι κανόνες αυτοί στο θέμα του καπνίσματος δεν τηρούνται.»

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του «Ποταμιού».

Πηγή: Vouliwatch