4 Μαρτίου, 2015

Οι τεράστιες δυσκολίες οδηγούν σε πολιτικές συναινέσεις

του Σπύρου Λυκούδη Πρέπει να έχουμε μια αυτοσυγκράτηση και στο πώς κινείται σήμερα η ελληνική κοινωνία και πώς μεταβάλλεται η πολιτική ψυχολογία.

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης, σε πολιτική συζήτηση το βράδυ της Τρίτης, μίλησε για το οξύμωρο που παρατηρείται στην ελληνική κοινωνία. Αφενός υπάρχει μια ευμενής αποδοχή της διαπραγμάτευσης από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, αφετέρου όμως ο κόσμος ανησυχεί για την πορεία αυτής της διαπραγμάτευσης, φοβάται ή ακόμη και ντρέπεται.

Μιλώντας στο Kontra Channel και στην εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου" ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν τον έχουμε ζήσει ακόμα, αλλά θεωρώ ότι δεν είχε απρόσεκτη μεταναστευτική πολιτική» και εκτίμησε πως πρέπει να περιμένουμε και να δούμε σε βάθος χρόνο τι αποτελέσματα θα φέρει η πολιτική του.

«Θα πρέπει», παρατήρησε, «να έχουμε μια αυτοσυγκράτηση και στο πώς κινείται σήμερα η ελληνική κοινωνία και πώς μεταβάλλεται η πολιτική ψυχολογία της ελληνικής κοινωνίας».

Αναφορικά με το εκλογικό σώμα και τον Έλληνα ψηφοφόρο, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι «η πολιτική του κρίση στηρίχθηκε σε μεγάλες έννοιες θυμικού χαρακτήρα».

Τέλος, επικεντρώθηκε στον αντίκτυπο των δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως κλονίζουν την εμπιστοσύνη των εταίρων απέναντί μας. «Έχουμε σκληρότατους δανειστές και αδιαπέραστο τείχος απέναντί μας και οι τεράστιες δυσκολίες που έχει σήμερα η χώρα μας θα οδηγήσουν με βεβαιότητα σε πολιτικές συναινέσεις» κατέληξε.

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης παρακάτω:

[youtube id="HrVv5hbzXYg"]

[youtube id="7K9sNli0pfA"]

[youtube id="Y7vS4l2rHgQ"]

* Ο Σπύρος Λυκούδης είναι ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής A΄ Αθήνας

4 Μαρτίου 2015, KONTRA