14 Απριλίου, 2019

Έχει τρωθεί η βεβαιότητα πως θα υπάρχει ως ενωμένη Ευρώπη και στο μέλλον

Αντιγόνη Λυμπεράκη

Η βουλευτής του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη στο ρ/σ του ΑΘΗΝΑ 98,4 και την εκπομπή του Δημήτρη Φύσσα

«Στην πολιτική όπως και στη ζωή δύο μέρες μπορεί να είναι πάρα πολύ σημαντικές, πολύ κρίσιμες και εκεί να χρειαστεί να κάνεις τη διαφορά» υποστήριξε η Αντιγόνη Λυμπεράκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΘέμαRadio.

Η βουλευτής Β’ Αθήνας του Ποταμιού εξήγησε το παράδοξο να χάνει την έδρα που είχε κερδίσει στην Β’ Αθήνας στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και την έχασε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους από τη ΝΔ και την Κ. Παπακώστα που τώρα είναι υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και εμφανίστηκε αποφασισμένη: «Ξαναμπαίνω στη Βουλή τον Απρίλιο του ’19 με μεγάλη φόρα και δημιουργικότητα γιατί έχουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα μέλλον που έχει ενδιαφέρον».

Τόνισε πως εκείνο που σίγουρα θα κάνει στον λιγοστό κοινοβουλευτικό χρόνο είναι «να επιχειρηματολογήσω με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους, γιατί είναι καλό για τη χώρα να υπάρχει ένα κόμμα στο κέντρο με φιλελεύθερες απόψεις, με κοινωνική ευαισθησία, με φροντίδα για τις μειοψηφίες, τους νέους και τους ηλικιωμένους, με προσήλωση στην Ευρώπη, που δεν φωνασκεί, δεν τσακώνεται και δεν δαιμονοποιεί την διαφορετική άποψη».

Η κ.Λυμπεράκη εξέφρασε την αγωνία της για την κρίσιμη στιγμή στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη «όχι γιατί την έχουν κυκλώσει δράκοι και κακοί, αλλά επειδή έχει τρωθεί η βεβαιότητα της πως θα υπάρχει ως ενωμένη Ευρώπη και στο μέλλον. Το Brexit ήταν το φάσμα της θνητότητας, η αίσθηση ότι η ενωμένη Ευρώπη δεν είναι αιώνια». Εξήγησε πως «εμείς χρειαζόμαστε την Ευρώπη, ίσως και περισσότερο από οποιονδήποτε, ως μία μικρή χώρα που μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στην ασφάλεια μιας δυνατής οικογένειας» και τόνισε πως το Ποτάμι έχει καλή προοπτική στις ευρωεκλογές ως το μοναδικό κόμμα που μιλάει ευρωπαϊκά.

Τέλος, ερωτώμενη αν πιστεύει πως οι ψηφοφόροι μπορούν να αντιληφθούν την κρισιμότητα των ευρωεκλογών, είπε πως «οι ψηφοφόροι δεν είναι άνθρωποι μειωμένων νοητικών δυνατοτήτων. Αντίθετα πιστεύω πως αν ακούσουν κάτι σωστό και το υποστηρίξει κάποιος με πεποίθηση, θα το σκεφτούν» και υπογράμμισε πως αν οι πολίτες δουν τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα, θα είναι άλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα.

Ακούστε το ηχητικό: