20 Φεβρουάριος, 2015

Δουλειά του πολιτικού συστήματος είναι να βελτιώσει τη ζωή και τις προοπτικές των ανθρώπων

Αντιγόνη Λυμπεράκη

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μια ρεαλιστική διαδρομή, η οποία της επιτρέπει να δίνει κείμενο για αλλαγή, να θεωρείται από την πλειοψηφία ένα κείμενο - βάση για συζήτηση. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό κρατούμενο». Αυτό σημείωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Ποταμιού Αντιγόνη Λυμπεράκη.

«Είναι στιγμή να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή μας πορεία, να κάνουμε εκείνα τα βήματα που και θα ανακουφίσουν τους ανθρώπους, αλλά και θα δώσουν μια ώθηση στην οικονομία», πρόσθεσε και επεσήμανε ότι «δουλειά του πολιτικού συστήματος είναι να βελτιώσει τη ζωή και τις προοπτικές των ανθρώπων».

Η κ. Λυμπεράκη τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη συγκρούονται δύο λογικές. Η μία είναι της ποσοτικής χαλάρωσης, και η άλλη που λέει ''μεταρρυθμίσεις και μετά χαλάρωση''. Εμείς στην Ελλάδα χρειαζόμαστε και τα δύο». «Έχουμε όφελος λοιπόν από μια συμφωνία» συμπέρανε και εκτίμησε ότι «υπάρχει βάση για συμφωνία και συνεννόηση». «Θα ήθελα όσο πιο γρήγορα να καταλήξει η συμφωνία που θα δώσει το πλαίσιο», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επιπλέον ότι «είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Ευρώπης να συμφωνήσουμε» και υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί όταν όλα στην οικονομία μας επηρεάζονται από τις ευρωπαϊκές πολιτικές και αρχές, εμείς να λέμε ότι στη ΔΕΗ για παράδειγμα θα κάνουμε τη δική μας εσωτερική πολιτική, όταν υπάρχει ευρωπαϊκή πολιτική για την ενέργεια η οποία θέτει κάποια πλαίσια. Δεν λέω ότι είναι σωστή ή λάθος η ευρωπαϊκή ή η εθνική πολιτική. Απλώς ο ρεαλισμός λέει ότι όταν θέλεις να είσαι μέσα στην Ευρώπη, πρέπει όσο οι κανόνες παραμένουν συγκεκριμένοι, να πορεύεσαι μέσα σε αυτό το φάσμα».

* H Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος

ΣΚΑΪ