10 Νοεμβρίου, 2017

Δίνουμε τη μάχη να έρθουν στην κάλπη πάνω από 200.000

Το Ποτάμι

Στην ανάγκη να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου προοδευτικού φορέα αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη. «Από την αρχή έλεγα ότι η συμμετοχή πρέπει να είναι πάνω από 200.000. Δεν αλλάζω άποψη ανάλογα με το αν η συγκέντρωσή μου ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Βλέπω υποψηφίους να λένε ότι δεν πειράζει αν ψηφίσουν και λιγότεροι. Γιατί δεν πειράζει; Φυσικά πειράζει!», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με την άδεια από τη φυλακή που χορηγήθηκε στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να έχει οφέλη στο «χώρο της επανάστασης» κι ότι οι νομοθετικές της πρωτοβουλίες κινούνται προς εκείνη την κατεύθυνση. «Αντί για προσπάθεια εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού, αντί για αποσυμφόρηση των φυλακών με βραχιολάκια, προτίμησαν να καταργήσουν τις φυλακές Γ' τύπου. Στην πολιτική, όπως στρώνεις κοιμάσαι», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις επενδύσεις και ειδικά για το θέμα της εκ νέου κόντρας της κυβέρνησης με την «Ελληνικός Χρυσός», ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολιτική όχι σοβαρής χώρας, αλλά κομματαρχών». Επίσης, χαρακτήρισε «ρεζιλίκι να πηγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ ότι το Ελληνικό ξεκινάει, την ώρα που μπαίνουν διαρκώς εμπόδια. Δεν υπάρχει προάσπιση δημοσίου χρήματος, χάνουμε επενδύσεις, χάνουμε εργατικά χέρια. Όσο για τη ΔΕΗ, ας ξεκαθαρίσει πρώτα η κυβέρνηση τι προτίθεται να κάνει. Σημασία έχει το όφελος για τον ελληνικό λαό».

Τέλος, στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είναι προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση, σχολίασε: «Η κυβέρνηση αυτή θέλει να ρίχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί, έτσι κάνει και σ’ αυτήν την περίπτωση. Για την πρώτη και μοναδική κατοικία δεν πρέπει να γίνεται πλειστηριασμός. Πάντως, όσα δεν ξεκαθαρίζει η ελληνική κυβέρνηση, τα ξεκαθαρίζει βίαια η πραγματικότητα, όπως συνέβη με την πώληση των δανείων στα funds. Αυτό είναι η αδυναμία παραγωγής πολιτικής».