25 Αυγούστου, 2017

«Δημιουργία ενός νέου, ενιαίου φορέα για τον ενδιάμεσο χώρο και όχι ένταξη στη ΔΗ.ΣΥ.»

Γιώργος Μαυρωτάς

Στην εκπομπή «Καλοκαιρινή Ενημέρωση» του τηλεοπτικού σταθμού ΕΡΤ1 με τους Θάνο Σιαφάκα και Νίνα Κασιμάτη παρευρέθηκε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτής Αττικής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, το πρωί της Παρασκευής.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς στη συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής τού Σ. Θεοδωράκη στη διαδικασία εκλογής από τη βάση της ηγεσίας του νέου φορέα, που θα δημιουργηθεί στον μεσαίο χώρο, επισήμανε ότι δεν πρόκειται για μια διαδικασία εκλογής αρχηγού της ΔΗ.ΣΥ., αλλά ενός νέου φορέα που δεν θα περιλαμβάνει μόνο την κεντροαριστερά, αλλά και το προοδευτικό κέντρο και άλλες όμορες δυνάμεις.

Θεώρησε ότι το μεγάλο στοίχημα δεν είναι να κινητοποιηθούν στελέχη των κομμάτων, αλλά οι πολίτες. Επεσήμανε ότι το εγχείρημα θα πετύχει, αν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου που βρίσκεται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και νιώθει «πολιτικά άστεγος», ποσοτικοποιώντας μάλιστα μια ικανοποιητική προσέλευση σε 100-150 χιλιάδες ψηφοφόρους.

Ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε ότι ο νέος φορέας, που θα εκφράσει τον ενδιάμεσο μεσαίο χώρο, μπορεί να αποκτήσει ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό, αντί για αυτόν του κομπάρσου, όπως ισχύει με τη σημερινή κατάσταση της πολυδιάσπασης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο του Ν. Αλιβιζάτου, καθώς και στις προϋποθέσεις εμπλοκής του Σ. Θεοδωράκη όπως είναι, ότι θα πρόκειται για νέο και ενιαίο φορέα, η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η συμφωνία για τις διαδικασίες μετά την εκλογή αρχηγού.

Αναφερόμενος, τέλος, στις εξαγγελίες των κ. Παππά και κ.Γαβρόγλου για επιδοτούμενο internet (και όχι «δωρεάν», όπως είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής) στους νεοεισακτέους στα Α.Ε.Ι., είπε σκωπτικά ότι είναι πολύ θετικό να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες οι φοιτητές, ώστε να μην θεωρούν «τεχνοφασισμό» την ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως πριν τρία χρόνια οι Πανεπιστημιακοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου