25 Μαΐου, 2014

Η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη για τις ευρωεκλογές 2014

Σταύρος Θεοδωράκης

«Οι νέοι δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι' αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμά μου, κατά τα άλλα είναι εύκολα: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ας το κάνουμε σήμερα»

Οι δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη έξω από το 2ο γυμνάσιο Χαϊδαρίου, όπου και ψήφισε στις 12:30 το μεσημέρι:

Σ.Θ.: Θέλω να ζητήσω μια χάρη από τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν αυτή τη στιγμή. Θέλω να δυναμώσουν τη μουσική στο σπίτι. Να βρουν ένα ωραίο τραγούδι και να το βάλουν δυνατά μήπως και σηκωθούν οι νέοι και πάνε και ψηφίσουν. Γιατί νομίζω ότι δεν πρέπει να αφήνουν τους άλλους να αποφασίζουν γι' αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμά μου, κατά τα άλλα είναι εύκολα: Θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα. Ας το κάνουμε σήμερα.

Δημοσιογράφος: Πόσο αισιόδοξος είστε για το αποτέλεσμα;

Σ.Θ.: Είμαι πολύ αισιόδοξος αρκεί να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Γιατί πέρασα από μερικές περιοχές, πήγα και στον Άγιο Παντελεήμονα, πήγα και στο κέντρο, και σε μερικά τμήματα δεν υπάρχει κόσμος – σε κάποια άλλα υπάρχει. Ελπίζω το απόγευμα ο κόσμος να πάει να ψηφίσει.

Δημοσιογράφος: Τι πιστεύετε κάνει τον κόσμο να απέχει από τις εκλογές;

Σ.Θ.: Φοβάται ότι ό,τι και να κάνει, δεν αλλάζει κάτι και αυτό είναι λάθος. Γιατί υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη χώρα σου και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποφασίζει κάποιος άλλος για σένα.

Δημοσιογράφος: Οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευτούν για Το Ποτάμι;

Σ.Θ.: Οι δημοσκοπήσεις ισχύουν παιδιά για όλους. Θα δούμε. Όλοι κρίνονται το βράδυ της Κυριακής.

Δημοσιογράφος: Τραγούδι θα μας πείτε ποιο να βάλουμε δυνατά;

Σ.Θ.: Μπορούν να βάλουν “Το παπάκι πάει στην ποταμιά”, μπορούν να βάλουν το “Ποτάμι” του Πορτοκάλογλου... υπάρχουν τόσα πολλά ωραία τραγούδια με τη λέξη “ποτάμι” - the river. Σας ευχαριστώ.

διαβάστε επίσης