18 Ιουνίου, 2016

«Δίκαιη ανάπτυξη ή δύστυχη ανάπτυξη;»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2016, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο.

Ο κ. Μαυρωτάς άρχισε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο Μουσείο της Ακρόπολης για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, χαρακτηρίζοντας οξύμωρο το ότι είχε μόλις ψηφιστεί στη Βουλή ένας αρκετό καχεκτικός αναπτυξιακός νόμος που δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τις μεγαλεπήβολες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σε ένα ομολογουμένως ωραίο ντεκόρ. Πέρα από τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα, ιδίως σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, τα προβλεπόμενα 500 εκατομμύρια που προβλέπεται να απελευθερωθούν έως το 2022 προς κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων είναι πολύ μικρό ποσό συγκρινόμενα με τα 100 δισεκατομμύρια επενδύσεων που χρειαζόμαστε τα επόμενα πέντε - έξι χρόνια.

Επεσήμανε πως το μεγαλύτερο εμπόδιο της ανάπτυξης είναι η νοοτροπία της Κυβέρνησης των ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. Υπάρχουν Υπουργοί με διδακτορικό στην αποτροπή επενδύσεων. Με την κυβέρνηση να μην πιστεύει στις ιδιωτικές επενδύσεις και τους κ.κ. Σπίρτζη, Δρίτσα, Σκουρλέτη να κλαίνε, να πονούν και να ματώνουν κάθε φορά που υπογράφουν μιαν αποκρατικοποίηση, δεν οδηγούμαστε σε δίκαιη ανάπτυξη, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, αλλά σε δύστυχη ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση δαιμονοποιώντας το επιχειρείν σε κάθε ευκαιρία δίνει τα λάθος μηνύματα.

Ενδεικτικό των διαχρονικών κακών πρακτικών είναι και η πρόσφατη πώληση των Airbus τα οποία πωλούνταν το 2013 με αντάλλαγμα 18 εκατομμύρια δολάρια. Ο λαϊκισμός της εποχής κατήγγειλε τη διαδικασία ως ξεπούλημα ενώ η γραφειοκρατία τη χαρακτήρισε βλαπτική για το δημόσιο συμφέρον. Το αποτέλεσμα ήταν να μην πωληθούν τότε αλλά σήμερα, έναντι 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, και ενώ το Δημόσιο είχε ήδη καταβάλει φύλακτρα 4,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε τέτοιες πρακτικές ως αποτέλεσμα ιδεοληψίας, ενδεικτικές πως έχουμε αποχαιρετήσει τον ορθό λόγο και τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δει την κοινωνία πέρα από την επικοινωνία.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του εκτιμώντας πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν πρέπει να είναι περήφανος για τις δηλώσεις των κ.κ. Κατρούγκαλου, Πολάκη, Καμμένου για την εκδήλωση στο Σύνταγμα. Τόνισε πως η μεγάλη παθογένεια της Ελλάδας είναι οι πελατειακές σχέσεις και πως θα αλλάξουμε σελίδα αν οι πιασμένες καρέκλες αντικαταταθούν από τις ίσες ευκαιρίες.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής