13 Μαρτίου, 2017

Διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους, ας ψηφίσουν και μόνοι τους

Το Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Η αξιολόγηση θα κλείσει εκτίμησε μεν ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα αλλά όταν αυτό γίνει «το σημαντικό είναι να δούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με τις καθυστερήσεις» τόνισε. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν έχουμε κερδίσει το παραμικρό, ενώ παράλληλα εστίασε στο γεγονός ότι για την ώρα οι καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν κρατήσει την Ελλάδα μακριά από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ερωτώμενος για την σημερινή δήλωση Σκουρλέτη ο οποίος μίλησε για αυξημένη πλειοψηφία κατά την ψήφισή των μέτρων ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός, υπενθυμίζοντας αρχικά ότι το Ποτάμι είχε πει εξαρχής ότι χρειάζεται εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. « Ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπαν ότι θα διαπραγματευτούν μόνοι τους, οπότε τώρα ας ψηφίσουν και μονοί τους» ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι αν τα μετρά έρθουν ένα ένα θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα. «Αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε» τόνισε.

Σχετικά με το αν ο κ. Τσίπρας «κατασκευάζει» ειδήσεις, όπως για το ότι στη χώρα υπάρχει πλέον ανάπτυξη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λυπηρό, αλλά και ντροπιαστικό για την Ελλάδα, να πηγαίνει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο και να λέει ότι υπάρχει ανάπτυξη μη γνωρίζοντας τα βασικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, απευθυνόμενος σε όσους ζητούν «εδώ και τώρα εκλογές» αναρωτήθηκε πότε να γίνουν, πριν ή μετά την αξιολόγηση; Και στη συνέχεια ανέφερε: «Πρέπει να προσγειωθούμε ως χώρα που δανείζεται, να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα, να πάρουμε τα χρήματα που προβλέπεται και μετά να δούμε αν χρειάζονται εκλογές».

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Γελάνε στην Ευρώπη μαζί μας αφού κάνουμε συνεχώς εκλογές και δημοψηφίσματα», ενώ εκτίμησε ότι το μοντέλο της χώρας που κάνει εκλογές όποτε τα βρει σκούρα μας έχει κοστίσει ακριβά. «Αντί να λύσουμε τα προβλήματα κάνουμε εκλογές και αυτή είναι πιθανώς και μια πηγή προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι η χώρα είναι δέσμια των ιδεοληψιών και των άεργων κομματικών υπαλλήλων. «Δεν αρκεί να αποφασίζεις στην Βουλή αλλά πρέπει να εφαρμόσεις και τις αποφάσεις σου» κατέληξε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στους μισθούς όσων υπηρετούν σε υψηλές θέσεις και παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών τόνισε ότι αυτοί πρέπει να αμείβονται με ικανοποιητικούς μισθούς και έφερε ως παράδειγμα τους κορυφαίους Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν σταμάτησε όμως εκεί, κάνοντας ειδική μνεία και στους βουλευτές για τους οποίους τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουν ειδικά προνόμια και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικοί πολίτες σε ότι αφορά τη φορολογία και τα προνόμια που απολαμβάνουν. Επεκτείνοντας τη συζήτηση και στον δημόσιο τομέα ανέφερε: «Κάποιος που δεν κάνει τη δουλειά στο δημόσιο πρέπει να φεύγει και δεν πρέπει να αποφασίζει ο υπουργός γι αυτό» και πρότεινε να είναι υπεύθυνο το ΑΣΕΠ για την αποπομπή των υπαλλήλων που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. «Αυτό θα απελευθερώσει τους καλούς δημόσιους υπαλλήλους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα πρότεινε οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, ο γιατρός, νοσοκόμος, αστυνομικός, πυροσβέστης, να αμείβονται λίγο παραπάνω από αυτούς που κάθονται σε ένα γραφεία.

Ερωτώμενος για τις συζητήσεις που γίνονται με τους Διαμαντοπούλου – Ραγκούση – Φλωρίδη ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ήρθαν στη γιορτή του Ποταμιού, είναι πολιτικοί μας σύμμαχοι και ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας στον αγώνα που θα δώσουμε. Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί αλλά μπορεί να υπάρξουν μορφές συνεργασίας που μπορεί να περιλαμβάνουν και τους τρεις και αυτό είναι κάτι το οποίο συζητάμε και μαζί τους».

Δείτε παρακάτω το βίντεο από την εκπομπή: