16 Ιουνίου, 2016

Δεν ξέρουν καν για ποιο πράγμα μιλούν

Ποτάμι

H σημερινή ομιλία του κ. Τσίπρα αποδεικνύει περίτρανα, πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται τόσο αυτός, όσο και το επιτελείο του.

Προφανώς, αγνοούν ότι η υγιής και διατηρήσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε σοβαρές επενδύσεις από σοβαρούς επιχειρηματίες και δεν έρχεται με απλοϊκές εκθέσεις ιδεών. Πώς θα έρθουν νέοι επενδυτές και ποια κίνητρα θα δοθούν, για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους αυτοί που ήδη δρουν στην Ελλάδα; Αυτό το ερώτημα δεν απαντήθηκε ούτε σήμερα. Αντιθέτως, διατηρείται το κακό ψυχολογικό και υφεσιακό κλίμα, που δημιουργούν τα πρωτοφανή φορολογικά μέτρα, η κρατικίστικη αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και το πολιτικό μήνυμα, που εκπέμπουν οι υποκριτικοί λυγμοί Υπουργών της Κυβέρνησης μετά από κάθε ιδιωτικοποίηση.

Με τέτοια μυαλά, θα συζητάμε διαρκώς για το πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια κι όχι πώς θα πάρουν όλοι μέρισμα ανάπτυξης. Το φόντο, που επέλεξαν απόψε οι επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης, είναι πράγματι εντυπωσιακό. Όμως, όταν δεν υπάρχει μήνυμα, η εικόνα παραμένει κενή και τελικά εικόνα, όπως το όμορφο φόντο του Καστελλόριζου το 2010.