5 Απριλίου, 2017

Δεν θα μας λύσουν οι Ντάισελμπλουμ κι οι Τόμσεν τα προβλήματα

Παναγιώτης Καρκατσούλης

«Το Π2, το Ινστιτούτο του Ποταμιού σκοπό έχει να καλύψει το έλλειμμα γνώσης και τεκμηρίωσης σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να πάει μπροστά» είπε, σήμερα, στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, Πρόεδρος του Π2.

Το Ποτάμι είναι ένα πολιτικό κόμμα που μιλάει τεκμηριωμένα, λογικά, κι όχι ξύλινα, για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Εμείς δεν περιμένουμε από τους δανειστές, από κανέναν Νταϊσελμπλουμ ή Τόμσεν να ενδιαφερθούν και να λύσουν τα προβλήματά μας. Κι από την άλλη πιστεύουμε, αντίθετα από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και την κυβέρνηση, ότι τα προβλήματα αυτά δεν είναι άλυτα. Εμείς δεν ασπαζόμαστε την άποψη ότι μια απόφαση ενός πρωτόδικου δικαστηρίου στην Ελλάδα θα κάνει πάντα πεντέμισι χρόνια, ούτε ότι για ένα σπίτι θα χρειάζονται πάντα να προσκομίζει κανείς 20 δικαιολογητικά.

Δεν θεωρούμε ότι τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που είναι επενδεδυμένα στα κόμματα εξουσίας θα είναι εκεί για πάντα. Το Ποτάμι και το Ινστιτούτο του, το Π2, θα ρίξουν όσο περισσότερο φως μπορούν στους λόγους που συντηρούν το πελατειακό κράτος και θα συνεχίσουν να προτείνουν καθαρές πρακτικές λύσεις για την κατάργησή του. «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σ’ ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που θα βγάλει τον τόπο από την κρίση και θα μας οδηγήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη» κατέληξε ο Π. Καρκατσούλης.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Π2, "Πρόοδος στην Πράξη"