9 Μαΐου, 2018

«Δεν θα δώσουμε τα κλειδιά των δικαιωμάτων της κοινωνίας στον κ. Καμμένο»

Γιώργος Μαυρωτάς

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Τώρα» με την Άννα Μπουσδούκου εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς. Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στην απόφαση Τραμπ, για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, σχολιάζοντας πως όλα αυτά είναι ένα παζλ, που ελπίζουμε να μην επιφέρουν αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Αναφορικά με την εσωτερική πολιτική σκηνή και το νομοσχέδιο περί αναδοχής, ο κ. Μαυρωτάς καυτηρίασε την μεγάλη έκταση που έχει λάβει το άρθρο 8, το οποίο αφορά στην αναδοχή τέκνου και από όσους έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και κατεπέκταση από ομόφυλα ζευγάρια. Δήλωσε χαρακρηριστικά, πως «κάποιοι δεν κοιτάζουν το συμφέρον των παιδιών και πώς μπορεί να επιτευχθεί η αποϊδρυματοποίηση, μειώνοντας τα τραγικά ποσοστά αναδοχής και υιοθεσίας που υπάρχουν σήμερα». Άλλωστε, έπειτα και από δικές μας παρεμβάσεις, το άρθρο 8 τροποποιήθηκε και δίνει το δικαίωμα στον κοινωνικό λειτουργό – ελεγχτή, να έχει περισσότερες επιλογές για την αναδοχή και αργότερα την υιοθεσία. «Τέτοια θέματα αν δεν ψηφιστούν δεν πλήττουν την κυβέρνηση, αλλά ένα μεγαλύτερο ή και μικρότερο κομμάτι της κοινωνίας».

Σχετικά με την τοποθέτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ολομέλεια της Βουλής για το εν λόγω νομοσχέδιο, ο βουλευτής Αττικής υποστήριξε πως «ουσιαστικά, ήθελε να δείξει τον πραγματικό γνώμονα και την πυξίδα των αποφάσεών μας, καθώς δεν πρέπει να ετεροκαθοριζόμαστε, ούτε ο κ. Καμμένος να κρατάει τα κλειδιά των δικαιωμάτων της κοινωνίας. Υπάρχουν και άλλες φιλελεύθερες δυνάμεις στο κοινοβούλιο, που βάζουν τα δικαιώματα πάνω από οποιαδήποτε μικροκομματική πολιτική σκοπιμότητα».

Για το θέμα των εκλογών και τη διαφοροποίηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, δήλωσε πως «εμείς δεν το θεωρούσαμε προτεραιότητα, αλλά ενδεχομένως η κυρία Γεννηματά ήθελε να τονίσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πως είμαστε ένας χώρος που αυτοπροσδιορίζεται». «Στο Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να διατρανώσουμε τις θέσεις μας, γιατί η οποιαδήποτε προσέγγιση των χώρων πρέπει να γίνεται μέσω προτάσεων και θέσεων και όχι μέσω ατόμων, που παίζουν ρόλο καταλύτη».

Τέλος, ο βουλευτής Αττικής, μιλώντας για τη μη τήρηση των νόμων ξεκαθάρισε ότι το θέμα της ασφάλειας, που συνδέεται με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είναι αρκετά ευαίσθητο, λόγω ασύλου, που εκμεταλλεύονται κυρίως εξωπανεπιστημιακές ομάδες. Όλη αυτή η κατάσταση στερεί οικονομικούς πόρους από τα Πανεπιστήμια, καθώς μένουν αναξιοποίητες πολλές εγκαταστάσεις. Η πρότασή μας είναι μία καλύτερη συνεργασία Πανεπιστημιακών με τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Παιδείας, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το θεσμικό πλαίσιο, που να επιτρέπει στα Πανεπιστήμια να είναι ελληνική επικράτεια και να ισχύουν οι ελληνικοί νόμοι.

Δείτε το βίντεο της ανάρτησης:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου