23 Μαρτίου, 2017

Δεν θα δεχθούμε άλλο χορό του Ζαλόγγου

Παναγιώτης Βλάχος

“Εδώ και καιρό έχει ξεπεραστεί η κόκκινη γραμμή της ανοχής προς την κυβέρνηση. Στα μέτρα που θα έρθουν τις επόμενες ημέρες, θα δούμε όλοι πως αντανακλάται αυτή η καθυστέρηση”, ανέφερε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού και επικεφαλής της κίνησης “Μπροστά”, Παναγιώτης Βλάχος στην εκπομπή “Χ2” στο κανάλι Action 24, το βράδυ της Τρίτης 21.03.2017.

“Το ίδιο έργο είδαμε και πέρυσι. Και δυστυχώς το είδαμε και με την ανοχή των δανειστών. Στο τέλος ψηφίστηκε ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, στις πλάτες της νέας γενιάς και της εργασίας. Είναι μια συμπαιγνία των δανειστών και της κυβέρνησης να φορτώσουν το χρέος του ασφαλιστικού στις επόμενες γενιές.

“Το Ποτάμι δεν θα προσφέρει ούτε στήριξη ούτε ασυλία σε μια κυβέρνηση που καθημερινά σφάζει την πραγματική οικονομία και διώχνει νέους στο εξωτερικό. Δεν θα συναινέσουμε σε κανένα “Κούγκι”, δεν θα επιτρέψουμε να κάνει η χώρα το χορό του Ζαλόγγου. Με τις μικρές μας κοινοβουλευτικές δυνάμεις, θα κάνουμε ο,τι μπορούμε να το αποτρέψουμε”, ανέφερε εμφατικά.

Σε ο,τι αφορά τη συζήτηση για τη συμφωνία CETA, τις προδιαγραφές που θέτει για την παραγωγή και εμπορία της φέτας, αλλά και την ευρύτερη κατάσταση στον αγροδιατροφικό τομέα, ο Παναγιώτης Βλάχος ανέφερε ότι “ενώ το πρόβλημα είναι στο σπίτι μας, πάμε να τα βάλουμε με τους έξω. Στην Ελλάδα είχαμε για χρόνια μια διακομματική συμφωνία: να χαρίζονται κυριολεκτικά προϊόντα Π.Ο.Π. (προϊόντα ονομασίας προέλευσης) με παρεϊστικα κριτήρια. Βουλευτές, τοπικοί παράγοντες, συνεταιρισμοί και παραγωγοί δημιούργησαν ένα αντιπαραγωγικό αλισβερίσι, χωρίς να ενδιαφέρονται αν αυτό το προϊόν εξάγει, είναι ανταγωνιστικό, δημιουργεί δουλειές”, τόνισε.

“Δεν είμαστε μόνοι μας στη σημερινή παγκόσμια οικονομία. Είμαστε μεν μια περήφανη και τίμια, πλην μικρή περιφερειακή οικονομία που μπορεί όμως να κοιτά στα μάτια τις οικονομίες που παράγουν αντίστοιχα προϊόντα. Όταν όμως εμείς έχουμε 600% περισσότερους φόρους στην αγροτική παραγωγή από την Ισπανία, όταν έχουν αυξηθεί δραματικά οι φόροι τα τελευταία 3-4 χρόνια, ιδιαίτερα στο κόστος ενέργειας και στα λιπάσματα, όλα αυτά συνθέτουν ένα ιδιαίτερα άσχημο σκηνικό που μεταφέρεται στους νέους, που σκέφτονται να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν. Η CETA, όπως κάθε περιφερειακή συμφωνία, δημιουργεί κερδισμένους και χαμένους. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά, που ανέφεραν οι συνομιλητές. Το Ποτάμι έδωσε μια μάχη στην Ευρωβουλή μέσω της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ώστε το δικαστικό όργανο που θα αποφασίζει για την επίλυση των διαφορών να έχει σταθερή σύνθεση - να μην εναπόκειται δηλαδή κάθε φορά σε επιμέρους συμφέροντα. Σημασία έχει τι μπορούμε να κάνουμε και όχι να διαφωνούμε πάνω στα λάθη που έγιναν χθες”, ανέφερε εκτός των άλλων ο Παναγιώτης Βλάχος.

Δείτε ένα απόσπασμα της παρέμβασης:

*Ο Παναγιώτης Βλάχος είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com