13 Μαρτίου, 2018

Δεν πρέπει να ποινικοποιούμε κάθε προσπάθεια συνεννόησης

Σπύρος Δανέλλης

Την άποψη ότι δεν πρέπει να ποινικοποιούμε κάθε προσπάθεια συνεννόησης και μάλιστα στα εθνικά θέματα που θα έπρεπε να υπάρχει συναίνεση και από κοινού αντιμετώπιση, αναφορικά με τη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σπύρος Δανέλλης, μιλώντας στον Άρη Τόλιο και τη «Στάση των 2».

Όσον αφορά στις διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, αφού επισήμανε ότι οι τελευταίες αναφορές προς τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ΠΟΤΑΜΙ δεν διαμορφώνουν καλό κλίμα για συνέδριο, τόνισε πως για να πειστεί ο κόσμος –που σήμερα κοιτά με καχυποψία– για τις διαφορετικές προθέσεις, θα πρέπει να απεμπλακούν από αμαρτήματα και βαρίδια του παρελθόντος.

«Όταν αναφέρομαι στα βαρίδια, δεν εννοώ αναγκαστικά πρόσωπα. Νομίζω όμως ότι υπάρχουν λογαριασμοί ανοικτοί στην κοινωνία. Και βεβαίως σε ότι έχει να κάνει με κακοδιαχείριση, πολύ περισσότερο με διαφθορά, την οποία το πολιτικό σύστημα ή οι συγκεκριμένοι πολιτικοί διαχειριστές που είναι κυρίως όσοι είχαν διατελέσει υπουργοί, όσοι έχουν σχέση με την Εκτελεστική Εξουσία, όχι μόνο για τις πράξεις τους, αλλά και για τις παραλείψεις τους έχουν πολιτικές ευθύνες. Στο παρελθόν ο Ανδρέας είχε πει mea culpa, και τέλειωνε με τις πολιτικές ευθύνες. Τώρα δεν ακούγεται από κανέναν ούτε καν αυτό. Για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, θα πρέπει ολ αυτά να τα ξαναδούμε και να κλείσουμε αυτούς τους ανοικτούς λογαριασμούς», κατέληξε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρίσκεται στις δυνάμεις εκείνες που θα έχουν έναν δίαυλο επικοινωνίας και συνεννόησης, ανάμεσα σε εκείνες τις δυνάμεις, που αναφέρονται στον προοδευτικό μεταρρυθμισμό, στην Αριστερά ή στην κεντροαριστερά», δήλωσε κ. Δανέλλης.

Αναφερόμενος σχετικά είπε πως μια περίοδος ανωμαλίας η οποία οφείλεται βεβαίως στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κλείσει: «Πρέπει να περάσουμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Έχουμε υποχρέωση και είναι προς όφελος και της χώρας και της κοινωνίας να βοηθηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα και κάνει άλλες επιλογές που τον διαφοροποιούν από τη χθεσινή ολέθρια διαχείριση που έλεγε «ή εσείς ή εμείς ή αυτοί», τότε πρέπει να βοηθηθεί».

Ο κύριος Δανέλλης πρόσθεσε πως συνομιλητές είναι όλοι όσοι αναφέρονται στις αρχές της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς. «Δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν, κάποιος αποκλείεται από τις θέσεις του», είπε.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com