28 Φεβρουαρίου, 2018

Δεν πιστεύω στο ηθικό πλεονέκτημα αλλά στο θεσμικό πλεονέκτημα

Γιώργος Μαυρωτάς

Στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ «Πρωινή Είδηση» παρευρέθηκε ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας για τo σκάνδαλο της NOVARTIS. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρχουν τα θεσμικά αντίβαρα, προκειμένου οποιοσδήποτε ασκεί ένα δημόσιο λειτούργημα, να μην μπαίνει σε πειρασμούς, είτε αυτοί είναι νόμιμοι, είτε είναι παράνομοι. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, κάθε φορά τα τσουβαλιάζουμε όλα, δημιουργώντας 100 παραθυράκια και ερχόμαστε μετά να καταργήσουμε πράγματα, που μπορεί να ήταν αρχικά σωστά, αλλά «ξεχείλωσαν» στην πράξη. Όπως είπε χαρακτηριστικά το «μέτρον άριστον» το έχουμε κάνει «μέτρον λάστιχον!».

Στη συνέχεια της συζήτησης για το θέμα της NOVARTIS, ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να εμπλέκεις τους 10 Υπουργούς με κάποιες απλές ενδείξεις ότι “μάλλον τα πήραν” και να μην αναφέρεις τη μία περίπτωση, στην οποία υπήρχαν σαφή δεδομένα. Φυσικά, αυτό που πρέπει να γίνει, όπως έκανε σαφές ο βουλευτής Αττικής, είναι να κρίνουμε με γνώμονα το “όλα στο φως” και όχι να πετάμε λάσπη στον ανεμιστήρα.

Τέλος, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο νοσηρό πολιτικό κλίμα, το οποίο δρα ανασταλτικά και στην οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως η αναβάθμιση του Moody's ουσιαστικά πνίγηκε στο νοσηρό πολιτικό κλίμα της χώρας μας, που επιτείνει την αβεβαιότητα, αυτό ακριβώς που «απεχθάνεται» η οικονομία. Σχετικά με την καθαρή έξοδο τον Αύγουστο, δήλωσε: «η άποψή μας είναι ότι πρέπει να μιλάμε όχι για καθαρή, αλλά για μία συνετή έξοδο. Δηλαδή, σε μία έξοδο, που να διασφαλίζει την επόμενη μέρα, να μην δημιουργεί αβεβαιότητα, ώστε να μην εκτιναχθούν τα επιτόκια των αγορών».

Δείτε το βίντεο:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου

Σχετικά