2 Φεβρουαρίου, 2016

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις κι αυτές πρέπει να αναζητήσουμε»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ1 συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής Πρωινή Ζώνη, με τους Γιώργο Δαράκη και Γιάννη Δάρρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, παραπέμποντας σε πρόσφατη παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη στην Ηλεία, κατά την οποία ο επικεφαλής του Ποταμιού αρνήθηκε ευγενικά πρόσκληση αγροτών να ανέβει σε τρακτέρ προκειμένου να απευθυνθεί στους παρευρισκόμενους, σε αντιδιαστολή με τις παλαιότερες πρακτικές του Πρωθυπουργού, και μίλησε με επιχειρήματα και όχι συνθήματα, επιβεβαιώνοντας τη στάση του Ποταμιού κατά του λαϊκισμού. Επεσήμανε τη θέση του Ποταμιού υπέρ της ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων και τη λογική ένταξης του ασφαλιστικού στην ευρύτερη οικονομική σφαίρα με προτάσεις για τη φορολόγηση αγροτών και παροχής κινήτρων για την πρωτογενή παραγωγή, καθώς χωρίς οικονομική δραστηριότητα και το τελειότερο ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει. Χαρακτήρισε δε, τα 25 δις της μέσης κρατικής επιχορήγησης των τελευταίων ετών στο ασφαλιστικό ως πηγή ύφεσης και αδικίας.

Ο βουλευτής του Ποταμιού τοποθετήθηκε επίσης επί των ραδιοτηλεοπτικών, υπενθυμίζοντας πως το Ποτάμι ζητούσε από την περασμένη άνοιξη, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου περί Ε.Ρ.Τ., να κατατεθεί ταυτοχρόνως και το σχέδιο νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, ώστε να τελειώσουν οι εκκρεμότητες που συντηρούν ένα θολό πεδίο. Τόνισε πως το Ποτάμι υποστηρίζει ότι με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 15 του Συντάγματος η αποκλειστική αρμοδιότητα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου ανήκει στο Ε.Σ.Ρ. και, κατά συνέπεια, εκεί θα πρέπει να καταλήξει και το θέμα των αδειοδοτήσεων και όχι να μετακινείται μεταξύ Υπουργού και Βουλής. Αναφερόμενος, περαιτέρω, στη σύνθεση του Ε.Σ.Ρ. απέρριψε τη λογική στελέχωσής του ως διακομματικής επιτροπής, επισημαίνοντας πως το Ποτάμι πρότεινε κατάλογο υποψηφίων που δεν σχετίζονται με κόμματα και πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία σε κάθε πρόσωπο ξεχωριστά, για αυτό άλλωστε και το Ποτάμι καταψήφισε τη διεύρυνση του αριθμού των μελών από επτά σε εννέα. Επίσης τόνισε πώς αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΡ για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, πώς δεν του έχει για να καθορίσει εκείνο τον αριθμό των αδειών. Η επιμονή της κυβέρνησης να κρατάει για τον εαυτό της αυτήν την αρμοδιότητα δημιουργεί υποψίες (όπως ακούμε τελευταία για παρασκηνιακές επαφές) και παρατείνει την εκκρεμότητα των τηλεοπτικών αδειών η οποία πρέπει να λήξει το συντομότερο.

Δείτε το βίντεο: