25 Ιουνίου, 2015

Δεν υπάρχει ασανσέρ για να βγούμε από την κρίση, πρέπει να ανέβουμε από τις σκάλες

Γιώργος Μαυρωτάς

του Γιώργου Μαυρωτά Περιέχονται αρκετά υφεσιακά μέτρα στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν πολλά μέτρα υπέρ της φορολόγησης και εναντίον της επιχειρηματικότητας. Η συμφωνία φαντάζει Γολγοθάς, η υλοποίησή της από μεριάς της κυβέρνησης είναι Έβερεστ.

Σήμερα 25 Ιουνίου 2015, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ήταν καλεσμένος στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με τους Φάνη Παπαθανασίου και Μάριον Μιχαλιδάκη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε στα θέματα της διαπραγμάτευσης και ότι οι ώρες τις οποίες περνάει η χώρα μέχρι τη συμφωνία είναι πολύ κρίσιμες και δεν προσφέρονται για αντιπολιτευτική διάθεση. Έδωσε έμφαση ότι πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και ομοψυχία μέχρι να κλείσει η συμφωνία. Ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι δε χρειάζονται τώρα φωνές δικαίωσης και ρεβανσισμού που στριμώχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη γωνία και δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά αυτή τη στιγμή αλλά νερό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει ασανσέρ για την έξοδο από την κρίση. Πρέπει η Ελλάδα να ανέβει από τις σκάλες», λέγοντας ότι πρέπει να βοηθηθούν να ανέβουν τις σκάλες και οι πιο αδύναμοι. Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη. Και τις σκάλες αυτές δε μπορεί να τις ανέβει η Ελλάδα ακολουθώντας ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο αλλά τουναντίον ένα αναπτυξιακό μοντέλο με προσέλκυση επενδύσεων και βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος κάτι το οποίο θα πρέπει να αποτυπώνεται στις μεταρρυθμίσεις. Ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι περιέχονται αρκετά υφεσιακά μέτρα στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση, καθώς υπάρχουν πολλά μέτρα υπέρ της φορολόγησης και εναντίον της επιχειρηματικότητας. Όπως επεσήμανε: «Δε μπορεί να υπερφορολογούνται αδιακρίτως οι μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς αυτό συμβάλλει σε ένα υφεσιακό αποτέλεσμα».

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ σημαντική παρουσία του Σ. Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες ο οποίος συμβάλλει κι αυτός όσο μπορεί στη δύσκολη διαπραγμάτευση. Στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι αν η συγκεκριμένη συμφωνία φαντάζει Γολγοθάς, η υλοποίησή της από μεριάς της κυβέρνησης είναι Έβερεστ. Επεσήμανε τη μεγάλη σημασία του πακέτου Γιουνκέρ το οποίο θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στη χώρα καθώς όποια επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δίχως ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκά προγράμματα δεν είναι δυνατή.

Τέλος απάντησε στις ειρωνείες των ΑΝΕΛ λέγοντας ότι αν ήθελαν να συμπαρασταθούν στην κυβέρνηση όπως ισχυρίζονται, δεν ήταν ανάγκη να πάνε στις Βρυξέλλες, θα μπορούσαν να το κάνουν στην Αθήνα, υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια.

Δείτε παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και πολιτικός υπεύθυνος Ανώτατης Εκπαίδευσης.

25 Ιουνίου 2015, ΕΡΤ