20 Ιανουαρίου, 2015

Δεν είμαστε προπονητές κερκίδας, αλλά παίχτες ομάδας

της Άννας Ευφραιμίδου Με την υπάρχουσα πολιτική αδικήθηκαν οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις, εξαφανίστηκε η παραγωγική μεσαία τάξη κι ο κοινωνικός μας ιστός χάνεται.

Το πρωί της Δευτέρας η Άννα Ευφραιμίδου δήλωσε απ' τη ΝΕΡΙΤ πως «θέλουμε να διεκδικήσουμε τον ρόλο του τρίτου κόμματος».

Αναφερόμενη στο υπάρχον πολιτικό σύστημα υποστήριξε ότι «οι πολίτες αυτού του τόπου συνειδητοποίησαν πλέον, ότι έχουμε ένα γερασμένο σύστημα, που χρειάζεται ανανέωση» και ότι «η υπάρχουσα πολιτική αντιπαράθεση διατηρείται επί 30 χρόνια και μας έχει φέρει σε ακραίες θέσεις». Για το Ποτάμι ξεκαθάρισε πως «πιστεύουμε στα πρόσωπα και στους καλύτερους κάθε τομέα που πρέπει να επιστρατευτούν» και πως θέλουμε να είμαστε το τρίτο κόμμα καθώς «το τρίτο κόμμα είναι η γλώσσα της κοινής λογικής που λείπει απ' τα υπόλοιπα κόμματα». Φυσικά, τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα, ώστε να ελαττωθούν τα βάρη του ελληνικού λαού». Άλλωστε, «το υπάρχον πολιτικό σύστημα εθελοτυφλεί».

Για το σύστημα της υγείας, είπε πως «για συντεχνιακούς λόγους και για λόγους κακού συνδικαλισμού δεν τηρούνται οι νόμοι» και πως «δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός». Επίσης, ανέφερε για τη ΔΗΜΑΡ ότι «δεν ήταν ρυθμιστής γιατί πήγε απ' το ένα άκρο στο άλλο, διότι διαπραγματευόταν θέση εξουσίας. Το Ποτάμι δεν διαπραγματεύεται θέσεις εξουσίας».

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, δήλωσε πως «δεν είναι πολιτική ενός κόμματος» και «με την υπάρχουσα πολιτική αδικήθηκαν οι χαμηλές κοινωνικές τάξεις, εξαφανίστηκε η παραγωγική μεσαία τάξη κι ο κοινωνικός μας ιστός χάνεται».

Δείτε την συνέντευξη εδώ

[youtube id="K74QQY_jzCo"]

[youtube id="cr3c96Dv7VU"]

[youtube id="1NtPfPVO8iM"]

*Η Άννα Ευφραιμίδου είναι υποψήφια στο Επικρατείας

20 Ιανουαρίου 2015, ΝΕΡΙΤ