22 Αύγουστος, 2015

Δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια για μια εθνική συνεννόηση

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΕΡΤ Ενημέρωση με τον Γιάννη Δάρα.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας πως η έξοδος από την κρίση χρειάζεται ευρείες συναινέσεις, αλλά παρότι συγκροτήθηκε μια ευρεία πλειοψηφία στις τελευταίες ψηφοφορίες με τη συμμετοχή του Ποταμιού, της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ., αυτή δεν αξιοποιήθηκε από το Συ.Ριζ.Α., ο οποίος απέκρουε μετά βδελυγμίας το σενάριο κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε πως ναι μεν οι εκλογές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας αλλά δε μπορούμε να βρισκόμαστε διαρκώς σε εορταστική κατάσταση, θα πρέπει να εργαστούμε ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Το πολιτικό σύστημα, κλεισμένο σε μια γυάλα, ασχολείται με τακτικισμούς αλλά έξω από αυτήν ο κόσμος της πραγματικής οικονομίας αιμορραγεί και η κατάσταση διαρκούς αβεβαιότητας μόνο περαιτέρω ζημιές μπορεί να προκαλέσει.

Ο κ. Μαυρωτάς τόνισε πως παρότι το Ποτάμι θεωρεί ότι οι εκλογές δεν ήταν αναγκαίες, δε συλλαμβάνεται απροετοίμαστο και φυσικά έχει προσδοκίες κεφαλαιοποίησης της συνεπούς και συνετής στάσης που έχει επιδείξει και της προσήλωσής του στην ευρωπαϊκή προοπτική και στις μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό ανώτερο αυτού που έλαβε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Ο βουλευτής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του θέτοντας την ανεργία ως το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και τονίζοντας πως η αντιμετώπιση δε θα επιτευχθεί μέσω προσλήψεων στο Δημόσιο αλλά με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής υπολοίπου Αττικής κι Υπεύθυνος του Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
21 Αυγούστου 2015, ΕΡΤ1.