13 Αυγούστου, 2015

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε συνεχώς για εκλογές

Σπύρος Δανέλλης

«Η κόκκινη γραμμή για εμάς είναι ότι ως χώρα θα πρέπει να παραμείνουμε πάση θυσία εντός ευρωζώνης και άρα εντός της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας», δήλωσε “Στο Κόκκινο” 105,5 FM ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, συμπληρώνοντας ότι «αυτήν την κόκκινη γραμμή ως κόμμα την έχουμε πολύ πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων, γιατί θεωρούμε ότι έξω από την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μας περιμένουν δεινά τα οποία δεν μπορεί να σηκώσει ο Ελληνικός λαός και η χώρα».

Σύμφωνα με το βουλευτή Ηρακλείου ο κ. Τσίπρας δυσκίνητα και με δυσκολία πραγματοποιεί τώρα μια στροφή στην πολιτική του, την οποία ωστόσο θα έπρεπε να έχει πραγματοποιήσει από πολύ πριν, δεδομένου ότι ήταν εν γνώσει του ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά τα τελευταία 5 χρόνια και θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

«Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν ήταν έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός ότι είμαστε πραγματικά στο παρά ένα από το να βρεθούμε στην απόλυτη καταστροφή» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σπύρος Δανέλλης εκτίμησε ότι θα πρέπει επιτέλους ο Πρωθυπουργός να δείξει ότι δεν διακατέχεται από το φόβο του πολιτικού κόστους και να κάνει εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που μέχρι σήμερα το πολίτικο σύστημα αρνούνταν να υλοποιήσει, από τη στιγμή που αυτές θα είναι προς όφελος του Ελληνικού λαού και της χώρας.
«Σήμερα υπάρχει μια μοναδική ευκαιρία να υπάρξει εθνική συνεννόηση και απόλυτη συναίνεση στη βάση του εθνικού καθήκοντος και όχι του κομματικού. Με αυτό κατά νου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ιδανικά μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, την οποία θα στήριζαν το κυβερνών κόμμα και τα τρία ευρωπαϊστικά κόμματα της αντιπολίτευσης, με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα», τόνισε.

«Βεβαίως δε βλέπω να υπάρχει η βούληση για κάτι τέτοιο και γι’ αυτό φοβάμαι πάρα πολύ ότι είναι αναπόδραστο σενάριο το σενάριο των εκλογών, το οποίο βεβαίως θα σημάνει και την περαιτέρω επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε κατά το κλείσιμο της τηλεφωνικής του παρέμβασης.

* Ο Σπύρος Δανέλλης είναι βουλευτής Ηρακλείου.

13 Αυγούστου 2015, Στο Κόκκινο.