6 Ιουλίου, 2017

«Δεν αποδέχομαι εύκολες και επιφανειακές κρίσεις, σχετικά με τις αρχές μου»

Σπύρος Δανέλλης

Οι θέσεις μου και η πολιτική μου δράση δεκαετίες τώρα είναι γνωστές. Η ευαισθησία μου στην προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του πολίτη και των μειονοτήτων είναι δεδομένες και τις έχω υπηρετήσει απαρέγκλιτα. Για αυτό δεν αποδέχομαι εύκολες και επιφανειακές κρίσεις.

Η πολιτική παρουσία ενός κόμματος δεν εξαντλείται στα τσιτάτα, στα εύκολα δίπολα και στους μανιχαϊσμούς των κοινωνικών δικτύων. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Τα likes, τα retweets, οι καρδούλες, τα θυμωμένα προσωπάκια ή αυτά με τα δάκρυα δεν είναι η πρώτη γραμμή έκφρασης πολιτικού λόγου.

Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, η Βουλή είναι η πρώτη γραμμή δράσης, πράξης και έκφρασης πολιτικού λόγου.

Ο Κανονισμός της Βουλής τροποποιήθηκε για να διασφαλίσει θέσεις Αντιπροέδρων σε όλα τα κόμματα. Η παρουσία του Ποταμιού στο Προεδρείο της Βουλής προσθέτει υπεραξία στην κοινοβουλευτική του δράση.

Είναι γνωστό πως αποτελεί ευθύνη του κάθε κόμματος, το ποιους επιλέγει να στελεχώσουν την κάθε θεσμική θέση, που κατά περίπτωση πρέπει να καλυφθεί. Η πολιτική μου εντιμότητα μου επιβάλει να διακρίνω τις θεσμικές μου υποχρεώσεις, από τις πολιτικές μου προτιμήσεις. Με αυτήν εξάλλου τη λογική ψηφίσαμε ως κόμμα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.