7 Σεπτεμβρίου, 2016

«Δε ξέρουμε καν τι ξημερώνει την επόμενη μέρα»

Βασίλης Μαρκής

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Β. Μαρκής μίλησε στον Σπύρο Χαριτάτο στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89 για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι "όλη αυτή η διαδικασία από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε πάσχει νομικά. Πάσχει στη ρίζα της. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφασίζει -παρ' όλο το Σύνταγμα που προβλέπει ότι το θέμα των αδειών ρυθμίζεται από το ΕΣΡ- να αναλάβει την πρωτοβουλία να το κάνει μέσω ενός υπουργού, το θέμα είναι προβληματικό. Αυτό που επικαλείται η κυβέρνηση, και επικαλέστηκε ενώπιον του ΣτΕ αν έχω πληροφορηθεί σωστά, είναι το δίκαιο της ανάγκης που δεν μπορεί να ισχύσει εν προκειμένω. Η κυβέρνηση είπε ότι "εγώ κάνω αυτό το πράγμα γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΕΣΡ". Αυτό δε μπορεί να ισχύει. Και μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι υπήρχε μια υστεροβουλία κυβερνητική και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι τώρα που έκλεισε το θέμα των αδειών, βλέπω ότι υπάρχει μια ζωηρή κινητικότητα στη Βουλή προκειμένου να ρυθμιστούν τα θέματα του ΕΣΡ".

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι πιστεύει ότι "κανένα δικαστήριο - είτε ελληνικό είτε ευρωπαϊκό- δε θα δεχτεί , ότι δύο επιχειρήσεις που λειτουργούν άψογα, έχοντας πλήρος λυμένες τις υποχρεώσεις τους προς το προσωπικό τους, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προς το δημόσιο, προς κάθε οφειλέτη τους και απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους, ότι θα πάψουν να λειτουργούν με απόφαση κυβερνητική". Ο Bασίλης Μαρκής υπογράμμισε την πεποίθηση του ότι "η κυβέρνηση ξεκίνησε αυτή την περιπέτεια χωρίς ένα συγκεκριμένο σχέδιο μπροστά της" ενώ συνέχισε λέγοντας ότι "δε ξέρουμε καν τι ξημερώνει την επόμενη μέρα και αυτό για μένα είναι το ανησυχητικό".

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

* Ο Βασίλης Μαρκής είναι ειδικός σύμβουλος για θέματα δικαιοσύνης.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com