12 Σεπτέμβριος, 2017

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ-ΠΑΣΠ και ήθος: δρόμοι παράλληλοι

Νέοι του Ποταμιού - Κοινότητα Παιδείας

Τις τελευταίες ώρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υποθέσεως αντιγραφής εκ μέρους φοιτητών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών. Στην πειθαρχική ποινή αποκλεισμού από τις εξετάσεις που επέβαλε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος βάσει κανονισμού δήλωσε την αντίθεσή της τόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όσο και η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας, δηλώνοντας τη στήριξή τους παράλληλα στους 106 αντιγραφείς.

Ως Νέοι του Ποταμιού καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός τόσο της αντιγραφής εκ μέρους συμφοιτητών μας όσο και της υποστήριξης αντιδεοντολογικών και παράνομων συμπεριφορών. Ωστόσο τέτοια φαινόμενα δεν μας ξενίζουν. Είναι προσφιλής τακτική της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ πανελλαδικά η μεταχείριση των φοιτητών ως πελάτες. Άλλωστε, οι κομματικές παρατάξεις είναι θιασώτες της ανομίας και της υποβάθμισης των σπουδών μας, καθώς καταλαμβάνουν παρανόμως δημόσιο χώρο με τραπεζάκια, ρυπαίνουν τις σχολές με αφίσες στους τοίχους και αφιερώνουν το χρόνο τους στην «εξυπηρέτηση» του φοιτητή συμμετέχοντας σε αγοραπωλησίες σημειώσεων και εργασιών με σκοπό την δημιουργία κομματικού στρατού, αντί για την αντιμετώπιση των ουσιωδών προβλημάτων του πανεπιστημίου.

Ως Ποτάμι έχουμε πάγια θέση: δεν έχουν θέση μέσα στα πανεπιστήμια. Εξάλλου, το Ποτάμι ουδέποτε δημιούργησε κομματική παράταξη. Πρέπει να δοθεί χώρος σε ανεξάρτητες κινήσεις χωρίς κομματικό μανδύα με σκοπό την αναβάθμιση των σπουδών και όχι την εξυπηρέτηση των στόχων του εκάστοτε κόμματος.

Δείτε παρακάτω το tweet του Σταύρου Θεοδωράκη για το ίδιο θέμα: