1 Φεβρουαρίου, 2017

#Δάνεια_κομμάτων

Ποτάμι

Τον δρόμο προς την χρεοκοπία της χώρας χάραξαν πριν απ΄ όλους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκτός από την παχυλή επιχορήγηση που λάμβαναν, κατέφευγαν και στον υπερβολικό δανεισμό. Και όπως χρεοκόπησαν τη χώρα, χρεοκόπησαν και τα ίδια. Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει στις τράπεζες €190 εκατ. και η ΝΔ €210 εκατ.

Παρά την κρίση όμως βρήκαν κι έναν καλό μαθητή που έσπευσε να τους μιμηθεί. Τον ΣΥΡΙΖΑ που οφείλει «μόλις» €8 εκατ. και τον κ. Τσίπρα ήδη από τις 14/12/2010 με επιστολή του προς την Εθνική Τράπεζα να ζητά να γίνει ρύθμιση δανείων του κόμματος χωρίς να ληφθούν υπόψη αποκλειστικά χρηματοοικονομικά κριτήρια.

Όσο για τα ΜΜΕ όπως προέκυψε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπήρξαν επιχειρηματίες που έβαλαν χρήματα για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και άλλοι που στηρίχθηκαν σχεδόν αποκλειστικά σε δανειακά κεφάλαια τα οποία εξασφάλιζαν με αμφίβολες εγγυήσεις και χαλαρούς όρους.

Επίσης υπάρχουν ΜΜΕ των οποίων οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν σε εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και προμήθειες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Ποτάμι δεν έχει λάβει κανένα δάνειο από τις Τράπεζες, δεν έχει χρέη και είναι επίσης το μόνο κόμμα που κατέθεσε 15 συγκεκριμένες προτάσεις που περιγράφουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στα οικονομικά των κομμάτων, τη διαδικασία αποπληρωμής των υφιστάμενων χρεών των κομμάτων και τη διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ.

1

2

3

4

5

6

7

8