11 Μαρτίου, 2016

Ευαγγελία Μιμίκου

Το Ποτάμι

Κατάγεται από τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 1993 μέχρι σήμερα, με εξειδίκευση στο εργατικό Δίκαιο, στο Δίκαιο των δημοσίων έργων και συμβάσεων και στο Δίκαιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα.
Διετέλεσε Νομική Σύμβουλος στην εταιρία «ΑΦΟΙ ΜΙΜΙΚΟΥ Α.Ε.».
Είναι νομική σύμβουλος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.ΕΥΑ.Χ.) από το 2007.
Διατελεί Γ. Γραμματέας για τέταρτη συνεχή θητεία, μετά από εκλογές, του Δ.Σ. του Ν.Π.Ι.Δ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας με την επωνυμία «Λογαριασμός Ενίσχυσης και Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων Χαλκίδας» (Λ.Ε.Α.Δ.Χ.Α.).
Ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ στην Εύβοια (δις), μέλος στην Επιτροπή Δεοντολογίας και είναι εμπειρογνώμονας στον Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανασυγκρότησης.
Έχει διατελέσει επί 3 συνεχόμενες θητείες, μετά από εκλογές, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε Δημοτικό Σχολείο και σε Παιδικό Δημοτικό Σταθμό στη Χαλκίδα.
Ασχολήθηκε με δράσεις για την ενδοσχολική βία, τη διαχείριση κρίσεων εντός της σχολικής κοινότητας, τη διαφορετικότητα, την ένταξη μαθητών με προβλήματα συμπεριφοράς στη σχολική ομάδα, την καθιέρωση υγιεινής διατροφής στο σχολείο και τη βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών. Έχει δύο παιδιά και ζω στη Χαλκίδα.

διαβάστε επίσης