19 Μαΐου, 2015

Χρειαζόμαστε ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης

του Γιώργου Μαυρωτά Η παρατεταμένη αβεβαιότητα, που για άλλους είναι σκληρή διαπραγμάτευση και για άλλους επικοινωνιακή διαχείριση, έχει κάνει μεγάλη ζημιά και είναι το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που δεν θέλουμε ουσιαστικά να πάρουμε.

Ο βουλευτής Αττικής Γ. Μαυρωτάς βρέθηκε το πρωί στην εκπομπή "Έξι-Δέκα" της ΝΕΡΙΤ.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε αρχικά πως «υπάρχει ένα εκτεταμένο θέμα με τη νησιωτικότητα της χώρας, καθώς η Ελλάδα έχει μια ιδιαιτερότητα σε αυτό το ζήτημα έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών». Έτσι, σχολίασε, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πιο σφαιρικά το ζήτημα και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στα οικονομικά μέτρα και μέτρα που αφορούν τον ΦΠΑ, αλλά και σε θέματα της εκπαίδευσης, της ηλεκτροπαραγωγής κλπ.

«Σε αυτούς τους 3-4 μήνες θα έπρεπε να είχε υπάρξει μια ευρύτερη συζήτηση για ζητήματα που θα έπρεπε να είχαμε λύσει» συμπλήρωσε. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η παρατεταμένη αβεβαιότητα, που για άλλους είναι σκληρή διαπραγμάτευση και για άλλους επικοινωνιακή διαχείριση, έχει κάνει μεγάλη ζημιά και είναι το μεγαλύτερο υφεσιακό μέτρο που δεν θέλουμε ουσιαστικά να πάρουμε».

Αναφέρθηκε, επιπλέον, στην πολυφωνία που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε επίσης και για ένα πνεύμα ευρύτερης συναίνεσης που εκφράζεται από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Δείτε αποσπάσματα της συνέντευξης:

[youtube id="75fim_ka7EY"]

[youtube id="N9dc8NaRRRM"]

[youtube id="N9dc8NaRRRM"]

* Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος του τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης

19 Μαΐου 2015, ΝΕΡΙΤ