9 Μαΐου, 2018

Χάρη στην επιμονή του Ποταμιού ψηφίζεται σήμερα και από βουλευτές της ΔΗΣΥ και της ΝΔ η αναδοχή

Ποτάμι

Συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο ραδιόφωνο 247 και στους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο

Νίκη των προοδευτικών πολιτών χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την ψήφιση του νέου πλαισίου για την υιοθεσία και την αναδοχή που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει διάταξη για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην αναδοχή. Υπενθύμισε πως όταν ξεκίνησε αυτή η κουβέντα το Ποτάμι ήταν μόνο του, ενώ τώρα φαίνεται ότι η πλειοψηφία της ΔΗΣΥ και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Το Ποτάμι κάνει αυτό που έκανε πάντα. Είναι ένας φάρος της προοδευτικής κοινωνίας. Λέει τα πράγματα χωρίς φόβο από την πρώτη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και στους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο. Σημείωσε, δε, πως κάποιοι πολιτικοί δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο για να μη δυσαρεστήσουν ένα τμήμα των ψηφοφόρων τους και να μην έρθουν σε σύγκρουση με συντηρητικούς κύκλους. Αλλά - όπως είπε - πολιτική δεν είναι στέκεσαι στην ουρά της κοινωνίας και να μαζεύεις ψήφους. Πολιτική είναι να τολμάς και να προηγείσαι. Σχολιάζοντας ακραίες ρατσιστικές τοποθετήσεις βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού είπε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι μια τερατογένεση του πολιτικού συστήματος.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι «δεν αρκεί να ορίσουμε μια ημερομηνία εκλογών, πρέπει να παλέψουμε για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και να διασφαλίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε προοδευτικές τομές. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη να αλλάξει απλώς υπουργούς, πρέπει να αλλάξουμε πορεία και προτεραιότητες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την ανάγκη για Συνταγματική αναθεώρηση με έμφαση στις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών τονίζοντας: «Δεν θα κάτσω στον πάγκο περιμένοντας τη Δευτέρα πολιτική παρουσία… κάθε μέρα έστω και μισό βήμα μπροστά προς όφελος της κοινωνίας εγώ θα το κάνω».

Ακούστε το απόσπασμα: