16 Ιούλιος, 2018

Bullets Νο 01

Σταύρος Μ. Θεοδωράκης

Απολογούμαι εξ’ αρχής για τις προσωπικές αναφορές που περιέχονται στο γράψιμο αυτό… Δεν συμφιλιώθηκα ποτέ με την άποψη πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, πολύ περισσότερο αν αυτό αφορά την πολιτική. Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν θυσιάζεται η αλήθεια για τη σκοπιμότητα, τίποτα δεν μπορούμε να αλλάξουμε αν συνεχίσουμε να αντιγράφουμε το διάτρητο παρελθόν μας και αυτό πρέπει να απασχολεί πρωτίστως τους πολιτικούς εξ’ ίσου όμως και όσους έχουμε δημόσιο λόγο.

Είμαι γέρικο σκυλί για να μάθω νέα κόλπα …

Πεδίο ενδιαφέροντος μου σε αυτή τη σειρά(;) γραψιμάτων τα δημόσια πρόσωπα που με τις απόψεις τους και με τις αποφάσεις τους πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν τη Χώρα στην κατάσταση που έχει πλέον περιέλθει.

Χρησιμοποιώ bullets, κουκίδες δηλαδή, το τυπογραφικό σύμβολο με το οποίο κατατάσσουμε στοιχεία σε μορφή λίστας.

Bullets λοιπόν, μεταφράζεται και ως σφαίρες.

  • Κυριάκος Μητσοτάκης,
    με τον τρόπο που χειρίστηκε την συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως, αποτρέποντας την προς τα δεξιά διάσπαση της παράταξής του, κέρδισε ως αρχηγός κόμματος μία μάχη, φοβάμαι όμως πως αν έτσι συνεχίσει θα χάσει τον πόλεμο ως πρωθυπουργός. Εύχομαι να διαψευστώ… η Χώρα δεν θα το αντέξει. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα είναι και τα μικρά που γεννούν ανησυχία, επί των ημερών του η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει ο μεγαλύτερος υποδοχέας βουλευτών που έχουν αποχωρήσει (να το πω πολιτισμένα) από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν… παθητική αποστασία το λες αυτό… κρίμα. 
  • Φώφη Γεννηματά,
    όλα δείχνουν πως το Κίνημα Αλλαγής όπως σχεδιάστηκε για το καλό της Χώρας, δεν θα υπάρξει, παραπάτησε στα πρώτα του βήματα. Όσοι συμβάλαμε στο σχεδιασμό του ξέραμε τις δυσκολίες και είχαμε κάνει τις κατάλληλες καταστατικές προβλέψεις… δεν ενεργοποιήθηκαν. Η κα Γεννηματά δεν κατόρθωσε να αναδειχθεί σε ηγέτιδα του μεσαίου χώρου ελπίζω και εύχομαι όμως να κατορθώσει ώστε το Κίνημα Αλλαγής να εξελιχθεί στο σύγχρονο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας που έχει ανάγκη η Χώρα. Είναι η μόνη μας ελπίδα, εκτός άλλων, να αποφύγουμε την επικείμενη ακραία και καταστροφική πόλωση.
  • Σταύρος Θεοδωράκης,
    ας υπερβώ για λίγο την εγγενή δυσκολία που έχω να εκφέρω στο δημόσιο χώρο καλά λόγια για τον ιδρυτή του Ποταμιού. Η αξιοπρεπέστερη παρουσία πολιτικού αρχηγού στην ελληνική Βουλή … σεμνός και συγκροτημένος λόγος … τολμηρές απόψεις …προγραμματική αντιπολίτευση. Οι απόψεις του και οι προσπάθειες του βοήθησαν, και αυτές, να κρατηθεί η Χώρα στην Ευρώπη … είναι ιστορία πλέον αυτά. Οι αποφάσεις του βοήθησαν και βοηθούν τη Χώρα, κατά παράδοξο τρόπο όμως δε συμβαίνει το ίδιο με το κόμμα που ίδρυσε.Ο ίδιος, αυτοσαρκαζόμενος, λέει πως είναι πολύ απασχολημένος σχεδιάζοντας το επόμενο λάθος του για το Ποτάμι. Το Ποτάμι βρίσκεται πλέον σε χαμηλή πτήση με περιορισμένο πολιτικό βεληνεκές και τραυματισμένη αξιοπιστία, αλλά η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Χρειάζεται όμως ο Επικεφαλής του να γίνει χρήσιμος για το Ποτάμι όσο χρήσιμος είναι για τη Χώρα… θα βρεθεί λύση… αρκεί να χρησιμοποιήσει αυτό που διαθέτουν σε αφθονία στο Ποτάμι… κοινή λογική. Χρειάζεται το Ποτάμι να εξελιχθεί στο τολμηρό μεταρυθμιστικό κόμμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού που έχει ανάγκη Χώρα. Έχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας, η συνέχιση της παρουσίας του Ποταμιού και του ιδρυτή του στην ενεργό πολιτική και στη Βουλή, εξακολουθεί να είναι ωφέλιμη για τη Χώρα.

*O Σταύρος Μ. Θεοδωράκης είναι στέλεχος του Ποταμιού

ΠηγήΜεταρρύθμιση