2 Ιούνιος, 2016

Αθλητικός Τουρισμός: Η πρόκληση που μένει να αξιοποιηθεί

Ποτάμι

Πραγματοποιήθηκε χθες με επιτυχία η ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και ο Τομέας Τουρισμού με θέμα «Αθλητικός Τουρισμός - Η Αναξιοποίητη Πρόκληση» παρουσία του Επικεφαλής του Κινήματος, με τη συμμετοχή επαγγελματιών του χώρου και φίλων του Κινήματος.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος αναφέρθηκε στον αθλητικό τουρισμό ως αναπτυξιακή προτεραιότητα ενώ από την πλευρά του το μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της ΕΦΟΤ, Πέτρος Συναδινός επικεντρώθηκε στα αναξιοποίητα οφέλη που μπορούν να παραχθούν από την εναλλακτική μορφή αυτή του Τουρισμού. Ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού του Ποταμιού, καθηγητής Πάρις Τσάρτας υπογράμμισε τις προοπτικές που ανοίγονται για το μέλλον του Τουρισμού ενώ ο καθηγητής ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Αυθίνος αναφέρθηκε στην ακολουθία που πρέπει να επιδιωχθεί για τον αθλητικό τουρισμό ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη.

Από τις εισηγήσεις αλλά και τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψαν ουσιώδη συμπεράσματα για τη μεγάλη σημασία που έχει ο Αθλητικός Τουρισμός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Ποταμιού, Πάνος Μπιτσαξής.

Το Ποτάμι που ακούει, όπως είπε κι ο Επικεφαλής κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης θα συνοψίσει όλες τις εισηγήσεις σε ένα 12σέλιδο που θα είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου.

Δείτε φωτογραφίες: