18 Ιουνίου, 2017

Άστοχοι συμψηφισμοί

Γιώργος Μαυρωτάς

Πώς κάποιος μπορεί να παραλληλίσει τον εθνολαϊκισμό και τις πρακτικές του, με το φιλοευρωπαϊκό Ποτάμι

Έπεσε τις προάλλες το μάτι μου σε ένα άρθρο (και όχι σε κάποια «τράς» φυλλάδα) που με αφορμή τη θεώρηση ότι με την κρίση θα ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι προσπαθούσε να τσουβαλιάσει Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή και …Ποτάμι! Λέγοντας εν ολίγοις πώς διαψεύδονται οι προσδοκίες που δημιουργούνται για τους «ρούκις» (νεοεισερχόμενους) στην πολιτική ζωή.

Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό μπαράζ κατασυκοφάντησης και λασπολογίας του Ποταμιού έχει αφήσει ευδιάκριτες «ουλές», αν και πλέον ο κόσμος έχει καταλάβει. Ακόμα και σήμερα όμως υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν το Ποτάμι καχύποπτα και προσπαθούν να πιαστούν από ό,τι εναλλακτικό προτείνει για να «του την πουν». Και δεν μιλάω για «ψεκασμένους», μιλάω για κανονικούς πολίτες που βλέποντας τη δημοσκοπική πτώση και τις αποχωρήσεις βουλευτών (όπου το ένα τροφοδότησε το άλλο) θεώρησαν ότι μπορούν να κάνουν το μνημόσυνό του.

Κανείς από αυτούς βέβαια δεν θέλει να δει ότι το Ποτάμι, ένα κόμμα ουσιαστικά χειροποίητο, έρχεται και κάνει αντιπολίτευση με προτάσεις όχι με ατάκες, λογίδρια και στείρα κριτική. Κάποιοι μάλιστα αυτό το θεωρούν και όνειδος, σου λένε, στην αντιπολίτευση είσαι για το «όχι σε όλα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

* O Γιώργος Μαυρωτάς είναι γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού και βουλευτής Αττικής