17 Μαΐου, 2019

Ασφυκτική πολιτική και ηθική απομόνωση της ακροδεξιάς

Θόδωρος Τσίκας

Στην εκδήλωση «Πάρτε Θέση! Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, απαντούν» εκπροσώπησε Το Ποτάμι, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Θόδωρος Τσίκας. Την εκδήλωση και την συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, διοργάνωσαν οργανώσεις και ενώσεις πολιτών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχετικά με τις θέσεις και τις δράσεις των υποψηφίων Ευρωβουλευτών και των κομμάτων που εκπροσωπούν, ενάντια στην ανερχόμενη ακροδεξιά, τον ρατσισμό και τις διακρίσεις στην Ευρώπη.

Ο Θόδωρος Τσίκας τόνισε ότι μόνο με την ασφυκτική πολιτική και ηθική απομόνωση της ακροδεξιάς , μπορεί να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή, καθώς και γενικότερα η ρατσιστική και ξενοφοβική προπαγάνδα. Είπε ότι Το Ποτάμι υπήρξε πάντοτε υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στην Βουλή όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέροντας ενδεικτικά την στήριξη του στο Σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν άλλες πολιτικές δυνάμεις την αρνήθηκαν, ενώ άλλες κρύβονταν λόγω πολιτικού κόστους.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με Το Ποτάμι υπογράμμισε ότι λύση στα προβλήματα δεν είναι η επιστροφή στα εθνικά σύνορα, αλλά μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Επεσήμανε ότι Το Ποτάμι στηρίζει την πρόταση του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, για την θέσπιση κοινών ευρωπαϊκών κανόνων στο διαδίκτυο για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους και της βίας.

* Η φωτογραφία προέρχεται από το φωτογραφικό αρχείο της ΜΚΟ Praksis.