19 Οκτωβρίου, 2015

Ασφαλιστικό: Ώρα για συγγνώμη κι όχι για παιχνίδια

Ποτάμι

Μετά το πόρισμα της επιτροπής σοφών -ανάμεσά τους τέσσερις δικαστικοί με αποφάσεις κατά των συνταξιοδοτικών περικοπών των προηγούμενων δύο μνημονίων- δεν θα ζητήσει κανείς από τους σοφούς συγγνώμη; Δεν θα ζητήσουν, έστω σήμερα, συγγνώμη για τον λαϊκισμό που έσπειραν;

Μετά τις προτάσεις της επιτροπής, που κάνουν τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις (από επιτροπής Σπράου μέχρι και τις τελευταίες προτάσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να φαίνονται αθώα παιχνίδια, δεν θα απολογηθεί κανείς από όσους αντιστάθηκαν και τελικά τις ακύρωσαν;

Στον συνταξιοδοτικό αρμαγεδδώνα που έρχεται, το Ποτάμι δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας από πριν τις εκλογές και περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης. Προειδοποιούμε όμως για δύο πράγματα, καθώς τα μέτρα που αναμένονται είναι πολύ δύσκολα.

Πρώτον, να μην διανοηθεί η Κυβέρνηση να εξαιρέσει κανένα ταμείο, όσο ευγενές και να είναι, από τις αλλαγές, γιατί θα διαταράξει το αναγκαίο αίσθημα δικαίου.

Δεύτερον, να μην συνεχίσει την πρακτική των περικοπών στις ανύπαρκτες, ονομαστικές συντάξεις του 2010 στην προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό μέγεθος των περικοπών.