6 Φεβρουαρίου, 2017

Απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η παραμονή τους στην εξουσία

Παναγιώτης Καρκατσούλης

Στο ραδιόφωνο του ALPHA 98.9 μίλησε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου στο Ποτάμι. Με αφορμή τις υπέρογκες αμοιβές και τα προνόμια των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, ο Π. Καρκατσούλης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιτείνει με έργα και παραλείψεις σε μια ήδη απαράδεκτη κατάσταση στο δημόσιο. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το τεράστιο θέμα των ποικίλων νομικών προσώπων- εκεί όπου συνωθούνται 17 διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών (ΑΕ, κληροδοτήματα, κοινωφελή ιδρύματα, υπηρεσίες ειδικού σκοπού, φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης, υπηρεσίες εξωτερικού, αυτοτελείς υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα διφυούς χαρακτήρα, κλπ)- στα οποία εμπλέκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το δημόσιο και στα οποία απασχολούνται 46.936 άτομα, αλλά δημιουργεί, συνεχώς, νέες δομές: Το Ποτάμι είχε καταγγείλει την δημιουργία 121 νέων δομών σε 24 νομοθετήματα της συγκυβέρνησης το 2016, οι οποίες φορτώνουν με μελλοντικά- αλλά σίγουρα- ελλείμματα τον ήδη προβληματικό προϋπολογισμό.

Η επιδίωξη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να αποικιοποιήσουν το κράτος αυτή τη στιγμή που το πρόταγμα είναι να εξορθολογιστούν οι κρατικές δομές και να περιοριστούν οι λειτουργίες του εκείνες που δημιουργούν επιπλέον εμπόδια στην χειμαζόμενη επιχειρηματικότητα ισοδυναμεί με συνειδητή βλάβη του εθνικού συμφέροντος.

Ο Π. Καρκατσούλης ζήτησε, εμφατικά, να σταματήσει αμέσως αυτή η πρακτική που καταστρέφει την οικονομία και την κοινωνία. Η ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση νοιάζεται μόνο για την τακτοποίηση των πελατών της και δεν έχει άλλο σκοπό εκτός από την παραμονή της στην εξουσία που συνιστά γι’ αυτή την απόλυτη και μοναδική της προτεραιότητα.

Ακούστε το ηχητικό:

* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου