2 Φεβρουαρίου, 2017

«Από την ΝΑΣΑ στη …ΜΑΣΑ!»

Γρηγόρης Ψαριανός

Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ και σήμερα ο Γρηγόρης Ψαριανός, στην εκπομπή «Ταπί και Ψύχραιμοι» των Νότη Παπαδόπουλου και Μάκη Προβατά, στον ΒΗΜΑ fm. Μεταξύ άλλων, είπε χαρακτηριστικά:

Από την ΝΑΣΑ στη …ΜΑΣΑ! Υπάρχει μηδενική απόσταση ανάμεσα στους ψεκασμένους και στα λαμόγια. Δεξιοί και αριστεροί λαϊκιστές έχουν μηδενική απόσταση μεταξύ τους! Στη μάσα! Όταν τρώνε, άλλωστε, δεν μιλάνε.

Αυτή η κυβέρνηση έχει βασικό στόχο την αλλαγή του καθεστώτος. Αν μπορούσε, θα έλεγε να καταργηθούν οι εκλογές. Θα έλεγε «έλα μωρέ, οι εκλογές δεν είναι φετίχ. Υπάρχουν χώρες που μεγαλούργησαν χωρίς εκλογές». Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει. Επειδή δεν μπορούν, κάνουν το πιο κοντινό σ’ αυτό. Για παράδειγμα, να μια ωραία ιδέα: Να βγει ο Νικολάι Παππώφ και να πει «κρατικοποιείται ο ΔΟΛ»!

Αυτοί που πρότειναν το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, θεωρούσαν ότι θα βγει το ΝΑΙ! Εγώ τότε είχα προτείνει στο ΠΟΤΑΜΙ και σε κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα, να προτρέψουμε τον κόσμο σε αποχή από το δημοψήφισμα. Επιμένω πως σε τέτοιου είδους δημοψηφίσματα που σε εκβιάζουν με πλαστά διλήμματα, δεν πρέπει ν’ απαντάς. Εδώ στην Ελλάδα, άλλωστε, ό,τι δημοψήφισμα και να βάλεις θα βγει ΟΧΙ. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα της χώρας με δημοψήφισμα. Μπορεί να λυθεί με ένα πακέτο μέτρων και δίκαιη κατανομή των βαρών. Αυτό δεν μπόρεσε να το κάνει κανείς.

Εάν το 1974 η Κύπρος ήταν μέλος της ΕΕ και μάλιστα και της ευρωζώνης, θα είχαν κάνει απόβαση οι Τούρκοι; Ας απαντήσουν αυτοί που ρίχνουνε στεφάνια στα Ίμια – αντί να πάνε να βουτήξουν οι ίδιοι μέσα που άλλωστε είναι και αλεξιπτωτιστές και βατραχάνθρωποι. - Να απαντήσουν κι αυτοί που θέλουν να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουν διαλύσει την οικονομία με έμμεσους φόρους και νομίζουν ότι χτυπάνε την Πλουτοκρατία. Οι οποίοι βέβαια έχουν τα λεφτά τους έξω και γι’ αυτό και θέλουν επιστροφή στη δραχμή. Η επιστροφή στη δραχμή, σε εθνικό νόμισμα, είναι το σχέδιο της πλουτοκρατίας και του Σόιμπλε. Και ποιος παίζει το παιχνίδι του Σόιμπλε και της πλουτοκρατίας και μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία; Ε, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι μόνες υπηρεσίες που δεν έχουν ιδρύσει ακόμη οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ είναι η «Υπηρεσία Λούκυ Λουκ» και «ο οργανισμός για την παράδοση του Αστερίξ».

Έχουμε περάσει πια σε άλλη στρατόσφαιρα, όχι όπως με τους Σαμαροβενιζέλους που πέθαινε κόσμος απ’ τα μαγκάλια και έψαχναν στα σκουπίδια για να φάνε…Τώρα, απλά, πεθαίνουν καμιά 15αριά την εβδομάδα στα αντίσκηνα, στους καταυλισμούς προσφύγων αλλά οι αλληλέγγυοι και διάφορες ΜΚΟ τρώνε καλά. Που πήγαν τα χρήματα που έχουμε πάρει για το προσφυγικό; Θα μας απαντήσει ποτέ η Κυβέρνηση;

Τι γίνεται με τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας; Θεοκρατικό καθεστώς στην Ευρώπη υπάρχει μόνο Ένα: Η Ελλάδα. Ακόμη και στην Τουρκία ο Κεμάλ είχε κάνει διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας από το 1936 κι εμείς εδώ είμαστε ακόμη με τους Δεσπότες.

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ευχήθηκε επαναληφθεί η εκπομπή και την επόμενη εβδομάδα γιατί με τις καθημερινές εξελίξεις δεν ξέρει τελικά κάθε φορά αν θα είναι και η τελευταία.

* Ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι βουλευτής Β' Αθήνας.