13 Ιούνιος, 2017

Από επιτυχία σε επιτυχία...

Ποτάμι

O κ.Τσίπρας, εξακολουθεί να μιλάει για επιτυχίες. Επιτυχία στη διαπραγμάτευση για τα μέτρα, επιτυχία στη διαπραγμάτευση για το χρέος, επιτυχία στην οικονομία.... Κι από επιτυχία σε επιτυχία, φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός, αποφεύγει και πάλι να πει ποια είναι η θέση της Ελλάδας για το χρέος.

Μιλώντας προς τους υπουργούς του, αρκέστηκε σε ευχές και γενικότητες: «Εμείς διεκδικούμε τα χαμηλότερα δυνατά πλεονάσματα ώστε να έχουμε λύση κοινωνικά βιώσιμη. Διεκδικούμε δεσμεύσεις για συγκεκριμένες αναπτυξιακές δράσεις ώστε να πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή επέκταση καθώς και την ομαλοποίηση της καμπύλης των αποπληρωμών». Λέξη για το τι συγκεκριμένα ζητάμε. Και δεν το κάνει για δυο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι δυστυχώς προσέρχεται στη συζήτηση δίχως πρόταση, αναμένοντας που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-Γερμανίας και τι θα του δώσουν. Ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να γίνει σύγκριση με αυτά που τελικά θα πάρει (ή δεν θα πάρει)

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ.Τσίπρας όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πανηγυρίσει για τη νέα μεγάλη επιτυχία ύστερα από το Eurogroup ή από Σύνοδο Κορυφής. Άλλη μια από τις επιτυχίες στις οποίες μας έχει συνηθίσει.