4 Μαρτίου, 2019

Απευθυνόμαστε σε όσους δεν υποκύπτουν στον διχαστικό λόγο των δυο μεγάλων κομμάτων

Κατερίνα Μπακογιάννη

Συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, Κατερίνας Μπακογιάννη, στην εκπομπή KONTRAST με τον Τάκη Σπηλιόπουλο στην τηλεόραση του Kontra Channel

Ερωτηθείσα για την παρούσα πολιτική συγκυρία δήλωσε «είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε βγει από την κρίση ή ότι η επόμενη μέρα είναι μια μέρα που την αντιμετωπίζει κανείς με αισιοδοξία ή ασφάλεια. Η φορολογία έχει εξαντλήσει τους πάντες και το ιδιωτικό χρέος ανεβαίνει. Δεν θα βγούμε από την κρίση όσο δεν υπάρχει ένα κλίμα συναίνεσης για τις μεταρρυθμίσεις. Να συμφωνήσουμε στις 5 κύριες μεταρρυθμίσεις που θα πάνε μπροστά τη χώρα.» Παράλληλα υπογράμμισε πως τα δύο μεγάλα κόμματα σε ένα διχαστικό κλίμα προσπαθούν να συνθλίψουν τα μικρά προκειμένου να μην γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κυβερνά το καθένα όπως θέλει.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, η Κατερίνα Μπακογιάννη τόνισε πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές με όποιο κόμμα στηρίξει τις βασικές του θέσεις. Θα συνεργαστούμε με το κόμμα που θα θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση σε αξιοκρατική βάση και εναντίον του πελατειακού κράτους.

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε πως το Ποτάμι απευθύνεται στους πολλούς αναποφάσιστους, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, που δεν έλκονται από τον διχαστικό λόγο των δύο μεγάλων κομμάτων και συνήθως είναι άνθρωποι του Κέντρου.

Ολοκληρώνοντας είπε πως το Ποτάμι είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα που προσδοκά πραγματική ευρωπαϊκού τύπου ανάπτυξη για τη χώρα με μια αμιγώς ευρωπαϊκή πρόταση. Οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού έχουν αποδείξει αυτά τα 4 χρόνια ότι το Ποτάμι έχει κάνει έργο στην Ευρωβουλή. Οι 14 πρώτες υποψηφιότητες του ευρωψηφοδελτίου του Ποταμιού ανήκουν στη γενιά που έφυγε, γνωρίζουν καλά πως λειτουργεί η Ευρώπη και σκοπός τους είναι να φέρουν τη χώρα μας πιο κοντά στα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Δείτε το βίντεο: