27 Ιούνιος, 2018

Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις σε Παιδεία και Δικαιοσύνη

Λίνα Παπαδάκη

Η «Μεταρρύθμιση» ξεκίνησε μια νέα σειρά συνεντεύξεων με νέους πολιτικούς. Συναντά νέους ανθρώπους, με σημαντικές σπουδές που αποφάσισαν να μπουν στον πολιτικό στίβο. Τα ερωτήματα που τους απευθύνει ο Αντωνης Τριφύλλης αφορούν στο μέλλον και το όραμά τους για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Η τρίτη προσκεκλημένη είναι η κ. Λίνα Παπαδάκη επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού.

Η κ. Λίνα Παπαδάκη, μεγάλωσε στο Τολό και ήρθε στην Αθήνα για τη Γαλλική Φιλολογία. Τη δημοσιογραφία την άρχισε στα Ένθετα «Ζω» των Νέων με το ελεύθερο ρεπορτάζ και από την πρώτη σεζόν 2000 – 2001 που ξεκίνησαν οι «Πρωταγωνιστές» εργάστηκε στην τηλεόραση. Στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη έμεινε μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2014.

Στο μεταξύ, συνεργάστηκε με περιοδικά (S, Ταχυδρόμος, ON – OFF) – πρόσφατη η στήλη της «Στο τραπέζι της Κουζίνας» στο Κ της Καθημερινής – κι έκανε σεμινάρια τηλεοπτικής έρευνας και ρεπορτάζ στους φοιτητές ΜΜΕ του Παντείου. Από τη δημιουργία του Ποταμιού είναι επικεφαλής του Γραφείου Τύπου.

Στη συνέντευξή της τονίζει πως η πρώτη και μεγαλύτερη μεταρρύθμιση είναι αυτή στην Παιδεία με την δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα ανοίξει την εκπαίδευση και θα προσελκύσει ξένους φοιτητές. Θεωρεί επίσης, πως απαραίτητη είναι και η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, με στόχο την ταχύτερη απονομή της. Και οι δύο μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Τέλος, αναφέρεται και στον ρόλο της επικοινωνίας στην πολιτική.

* Η Λίνα Παπαδάκη είναι διευθύντρια του Γραφείου Τύπου

Πηγή: Μεταρρύθμιση