12 Ιουλίου, 2017

Αντιπροσωπεία του Ποταμιού στο Ίδρυμα «Παμμακάριστος»

Το Ποτάμι

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» κ. Νικόλαος Ρούσσος σε συνάντηση που είχε στις 25 Μαϊου 2017 με τα μέλη της Τ.Ο Παλλήνης-Ραφήνας-Μαραθώνα από το Ποτάμι, ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα και ξενάγησε τα μέλη στις παλιές και νέες εγκαταστάσεις του.

Το Ίδρυμα για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» στεγάζεται, όπως μας εξήγησε, σε ακίνητα της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου, συνολικής επιφάνειας 6000m² με περιβάλλουσα έκταση 20 στρεμμάτων. Στόχος του είναι η θεραπευτική και κοινωνική μέριμνα, η εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση παιδιών και νέων από 3-30 ετών, που παρουσιάζουν σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές. Επιπλέον στεγάζει οικοτροφείο, το οποίο φιλοξενεί κορίτσια λόγω παντελούς απουσίας οικογενειακού περιβάλλοντος ή λόγω επιβεβλημένης ανάγκης απομάκρυνσής τους από αυτό.

Συγκεκριμένα ο κ. Ρούσσος επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ιδρύματος είναι η υποχρηματοδότησή του τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ζητώντας παράλληλα και την ποσοστιαία απαλλαγή από τα πάγια έξοδά του. Οι πόροι του αντλούνται κυρίως από χορηγία της Ιεράς Μονής Παμμακαρίστου Θεοτόκου, απο τη μειωμένη κρατική επιχορήγηση, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ και, φυσικά, την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος ο Πρόεδρος του Δ.Σ. τόνισε την αναγκαιότητα κρατικής οικονομικής ενίσχυσης, καθώς οι ανάγκες του Ιδρύματος μεταβάλλονται, ενώ η στήριξη και η πολύπλευρη φροντίδα που παρέχει στα ωφελούμενα άτομα είναι αδιαμφισβήτητη.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνονται επίσης και ετήσια Bazaar με σκοπό την έκθεση και πώληση διαφόρων αντικειμένων των εργαστηρίων του Ιδρύματος. Την Τ.Ο. Παλλήνης-Ραφήνας-Μαραθώνα εκπροσώπησαν τα μέλη της ΜΕΣΥΑ κ. Μ. Σταμούλη και κ. Ν. Κανελλόπουλος και η γραμματέας της Τ.Ο κ. Ξ. Βασιλοπούλου.

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά