25 Απριλίου, 2016

Αντιπροσωπεία των Νέων του Ποταμιού στον Περίπατο Βιβλίου

Κοινότητες Νέων του Ποταμιού

Οι Νέοι του Ποταμιού, θέλοντας να τιμήσουν την 23η Απριλίου, Ημέρα του Βιβλίου στην Ελλάδα, συμμετείχαν στον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΒΙΒΛΙΟΥ που διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να έρθουν οι πολίτες σε επαφή με την ιστορία του.

Αντιπροσωπεία Νέων, αποτελούμενη από τον Μάριο Σαλούπη και τον Ίκαρο Κράτσα συμμετείχε στον ΠΕΡΙΠΑΤΟ αυτό και παρακολούθησε μαζί με άλλους λάτρεις του Βιβλίου την ξενάγηση στο ιστορικό κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης αυτής, έγινε ενημέρωση για την πολύχρονη ιστορία του κτηρίου και τις για τις συλλογές της βιβλιοθήκης αλλά και για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης στο νέο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (μετεγκατάσταση που κρίθηκε αναγκαία και λόγω του τεράστιου αριθμού βιβλίων που φιλοξενεί η Εθνική βιβλιοθήκη, καθώς 1.000.000 βιβλία υπάρχουν μόνο στο κεντρικό κτήριο της, όπως επίσης και για τις νέες προοπτικές και υπηρεσίες που θα προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη στις νέες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα την έναρξη λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης, η οποία αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες τις στο αναγνωστικό κοινό τον Ιούνιο. Για την τελετή των εγκαινίων χρειάζεται να εργασθούν πυρετωδώς εκατοντάδες εθελοντές, ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία φεστιβάλ για να γιορτασθεί η ημέρα εκείνη καθώς και συναυλία από παγκοσμίου φήμης τραγουδιστή η ταυτότητα του οποίου δεν γνωστοποιήθηκε στην ξενάγηση. Εκτιμάται ότι η νέα εγκατάσταση της Εθνικής Βιβλιοθήκης θα αποδώσει περί τα 1,5 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Οι Νέοι του Ποταμιού χαιρετίζουν την προσπάθεια αυτήν για την επιστροφή του βιβλίου στις ζωές μας το οποίο και ιστορικά αποτέλεσε όχι μόνο πηγή γνώσης αλλά και ψυχαγωγίας για τον κόσμο. Στην εποχή του διαδικτύου το βιβλίο έχει και πρέπει να έχει θέση στην καθημερινότητά μας.