2 Οκτωβρίου, 2016

Αντί για τη δίκαιη ανάπτυξη του κ. Τσίπρα ζούμε την άδικη ύφεση»

Γιώργος Μαυρωτάς

Το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς βρέθηκε στο κανάλι ΕΨΙΛΟΝ συμμετέχοντας στο πάνελ της εκπομπής «Τώρα ότι Συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Ο κ. Μαυρωτάς ξεκίνησε την τοποθέτησή του διαπιστώνοντας πως τα τελευταία χρόνια υφίσταται έξαρση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, η οποία κερδίζει εκλογές, με τις κυβερνητικές αυταπάτες να αποτελούν στην πραγματικότητα εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Διερωτήθηκε εάν η σύμβαση για το Ελληνικό και η ένταξη των Δ.Ε.Κ.Ο. στο Υπερταμείο υλοποιούνταν από άλλη Κυβέρνηση, τι θα συνέβαινε έξω από τη Βουλή. Τόνισε πως ο Πρωθυπουργός απέφυγε να εμφανιστεί στη Βουλή προκειμένου να υποστηρίξει τις σχετικές ρυθμίσεις, προτιμώντας την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση περί παιδείας.

Διαπίστωσε πως αντί για μια δίκαιη ανάπτυξη βιώνουμε μιαν άδικη ύφεση. Αναφέρθηκε στη διαπίστωση της ένωσης φοροτεχνικών πως μια επιχείρηση με μικτό κέρδος 80,000 ευρώ καταλήγει μετά από τις ασφαλιστικές εισφορές τη φορολογία το επίδομα αλληλεγγύης τα τέλη επιτηδεύματος και την προκαταβολή φόρου να της μένουν μόλις 16,000 ευρώ, επισημαίνοντας πως τα συνήθη υποζύγια βιώνουν μιαν κατάσταση χωρίς διέξοδο ενώ η Κυβέρνηση επιλέγοντας την αύξηση των διορισμών στο Δημόσιο, τις απευθείας αναθέσεις σε δικούς της ανθρώπους και τη θέσπιση φωτογραφικών διατάξεων, ενίοτε με νομοτεχνικές βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται το πρόβλημα.

Εκτίμησε πως το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη την αυθεντικά μεταρρυθμιστική φωνή του Ποταμιού, που δεν ασκεί στείρα αντιπολίτευση του όχι σε όλα αλλά κριτική συνδυασμένη με προτάσεις σε όλα τα ζητήματα, με χαρακτηριστικά το ασφαλιστικό, την υπερφορολόγηση, το μεταναστευτικό, και πως υπάρχουν πολίτες που βλέπουν σαν διέξοδο τη φωνή της λογικής που πρεσβεύει το Ποτάμι. Υπέδειξε ως ιδεολογικό στίγμα του κόμματος την ευρωπαϊκή προοπτική και τις μεταρρυθμίσεις, κρίνοντας ότι η χώρα έχει υποφέρει από τις ιδεολογικές ταμπέλες τύπου αριστεράς-δεξιάς και πως οι αναγκαίες αλλαγές όπως η πάταξη της γραφειοκρατίας, οι ανοικτές διαδικασίες και η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο.

Επεσήμανε πως το ασφαλιστικό δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για τους συνταξιούχους αλλά και για τους εργαζόμενους που βλέπουν την αύξηση των εισφορών χωρίς να γνωρίζουν αν θα λάβουν σύνταξη.

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του διαπιστώνοντας πως η Κυβέρνηση αδυνατώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας καταφεύγει στην επικοινωνία χρησιμοποιώντας κυρίως την καραμέλα της διαπλοκής.

Δείτε το βίντεο:

*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι Βουλευτής Αττικής