8 Μαΐου, 2018

«Ανήκομεν εις την Δύσιν;»

Γιώργος Αμυράς

Ο Γιώργος Αμυράς στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

«Οπισθοδρομική δεν είναι η κοινωνία, συντηρητική είναι. Οπισθοδρομικοί είναι αρκετοί πολιτικοί σχεδόν σε όλα τα κόμματα, που αρνούνται να ανοίξουν τα μάτια τους και να δεχθούν όσα είναι αυτονόητες κατακτήσεις του δυτικού κόσμου» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού στη σημερινή του παρέμβαση κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και κάλεσε τους βουλευτές της Ολομέλειας να κάνουν δεύτερη φύση τους τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όσα ορίζει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Σύνταγμα.
Παράλληλα τόνισε ότι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας είναι ο σεβασμός και η προστασία τόσο των παιδιών προς τεκνοθεσία, όσο και τον αναδόχων γονέων τους.

Τέλος ο Γιώργος Αμυράς είπε « ας μην χρειασθεί να ξαναβγούν στην οδό Αθηνάς, όπως το 1893, οι τέσσερις οδοστρωτήρες των εξήντα τόνων για να πεισθούν οι πολίτες, ότι η υπόγεια σήραγγα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου που ενώνει την Ομόνοια με το Μοναστηράκι, δεν πρόκειται να πέσει στο κεφάλι τους αν χρησιμοποιήσουν το τρένο».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

* Ο Γιώργος Αμυράς είναι βουλευτής Β' Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com